6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya.
Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik:

1. Ana Rafali

Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang pendidik di sebuah sekolah swasta di Kuala Lumpur sejak Mei 2016. Ana yang mengajar subjek bahasa inggeris di sekolah tersebut turut memiliki ijazah dalam jurusan Pengajaran dan Pembelajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) dari Universiti Teknolog MARA (UiTM) Shah Alam.

2. Tasha Manshahar

Penyanyi yang popular dengan lagu ‘Oh No’ ini telah memulakan kariernya sebagai seorang guru bahasa inggeris pada Jun tahun lalu. Pemilik nama sebenar Nur Nadia Natasha Mohd Manshahar, 24, telah ditugaskan untuk mengajar di sebuah sekolah rendah di Melaka.

3. Lisa Surihani

Tahukah anda, pelakon jelita Lisa Surihani juga pernah bergelar seorang guru sekitar tahun 2003. Lisa pernah bertugas sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kuala Lumpur.

4. Ally Iskandar

Pengacara popular, Ally Iskandar juga pernah menggalas tanggungjawab sebagai pendidik di Sekolah Kebangsaan Tunku, Petaling Jaya. Selain itu, Ally juga sebelum ini pernah bergelar pensyarah di Kolej Yayasan Pelajaran Mara di Cheras, Kuala Lumpur.

5. Shah Iskandar

Pelakon popular ini juga dikatakan pernah menggalas tanggungjawab sebagai seorang pendidik. Sebelum menceburi bidang lakonan, Shah pernah menjadi seorang guru selama setahun di Rainbow Centre, iaitu sebuah sekolah khas untuk kanak-kanak yang menghidap penyakit autisme.

6. Adibah Noor

Penyanyi yang popular dengan lagu ‘Terlalu Istimewa’ ini pernah bertugas sebagai seorang guru sekitar tahun 1993. Adibah juga pernah berkhidmat di Sekolah Menengah Taman Dato’ Keramat, Kuala Lumpur sebagai seorang guru bahasa inggeris

Sumber : http://www.ohkisah.com

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: