[AKHIRNYA !!!] PEGUAM NAJIB DEDAH ISI KANDUNGAN KOTAK YANG DI RAMPAS PIHAK POLIS

Image result for PEGUAM NAJIB AKHIRNYA DEDAH ISI KANDUNGAN KOTAK YANG DI RAMPAS PIHAK POLIS
Hikayat Dunia

Akhirnya persoalan kehadiran polis dengan lebih 12 kereta dan sebuah lori Black Maria di rumah Datuk Seri Najib terjawab.

Setelah lapan jam, polis membawa keluar 3 kotak berisi barangan peribadi dari kediaman DS Najib.

Peguamnya berkata, Datuk Harpal Singh Grewal mengatakan kotak tersebut mengandungi beg tangan, pakaian, hadiah milik bekas pemimpin no 1 Malaysia itu.

“Pengeledahan itu dilakukan di bawah Akta Penggubahan Wang Haram”. Namun tiada dokumen dirampas, juga tiada tangkapan dibuat. Katanya.

Najib memberikan kerjasama penuh terhadap pihak polis sepanjang operasi pencarian dijalankan.

Image result for PEGUAM NAJIB AKHIRNYA DEDAH ISI KANDUNGAN KOTAK YANG DI RAMPAS PIHAK POLIS

“Ia mengambil masa yang lama kerana ini rumah yang besar, jadi polis perlu periksa setiap bilik.”

Katanya lagi, pihaknya tidak dimaklumkan setakat ini sama ada Najib akan dipanggil untuk disoal siasat atau tidak berhubung kes ini.

Pencarian di kediaman Najib di Jalan Langgak Golf bermula sekitar jam 10.15 malam semalam tidak lama selepas Najib pulang dari menunaikan solat terawih di Kampung Baru.

15 kenderaan polis merangkumi SUV, trak dan kereta mula bertempat di perkarangan kediaman beliau, yang turut dibanjiri pengamal media dalam dan luar negara, juga ditemani puluhan penduduk sekitar.

Selain itu menurut Harpal, operasi pencarian turut dijalankankan di dua lot kediaman di Menara Pavilion, Kuala Lumpur pada waktu sama.

Sumber:- Malaysiakini

Kredit : kaki-share

Hikayat Dunia
“Kevin Morais Yang Salurkan Maklumat Mengenai Kes Penyelewengan 1MDB Kepada Saya” – Clare Brown

Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown mendedahkan, mendiang Kevin Morais yang menyalurkan maklumat mengenai siasatan Jabatan Peguam Negara (AGC) mengenai kes penyelewengan SRC International Sdn Bhd yang pernah menjadi anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB). “Saya dihubungi secara langsung oleh orang itu (yang menyiapkan kertas pertuduhan). Saya rasa dia adalah …

Hikayat Dunia
KP SPRM Dedahkan Yang Beliau Pernah Diugut & Diintip Ketika Siasatan 1MDB Dulu..

22 Mei – Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia yang baharu, Dato’ Sri Haji Mohd Shukri Abdul telah mengadakan satu sidang media di ibu pejabat SPRM di Putrajaya. Beliau tampil dalam sidang media tersebut dan menceritakan pengalaman beliau ketika menyiasat kes 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum beliau dikatakan bersara …

Hikayat Dunia
Di usia 92 Tahun, Tun M Pandu Kereta Sendiri Untuk Memimjau Apa Yang Terjadi Di Kuala Lumpur..

Video Penuh Berada Di Bawah Artikel Kenapa Dr Mahathir pandu sendiri kereta Ini bukan kali pertama Perdana Menteri Malaysia ke 7, Tun Mahathir memandu kereta sendiri. Beliau tidak menggunakan pemandu peribadi dan pada usia yang menjangkau 93 tahun beliau masih kuat dan boleh pandu sendiri. Sebelum ini akhbar Sinar Harian …

%d bloggers like this: