Remaja Kini Ketakutan Untuk Bertemu Orang baru Kerana Pernah Dirogol oleh 21 Lelaki Sekaligus

Group of 21 Men Raped 13-Year-Old Girl, She's Too Traumatised to Meet People Now - WORLD OF BUZZ
Hikayat Dunia

(Gambar Hiasan) Kesucian kanak-kanak harus selalu dilindungi, tetapi sesetengah orang terlalu sakit di kepala untuk mempunyai akal sehat. Sekumpulan 21 lelaki baru-baru ini merogol seorang gadis berusia 13 tahun yang miskin di Sulawesi Selatan, Indonesia. Paling teruk, mereka melakukan akta yang mengerikan dua kali di dua lokasi berbeza! Insiden ini berlaku pada bulan Jun pada bulan Ramadhan tetapi kes itu hanya dilaporkan pada 11 Oktober 2017, The Star melaporkan.

Gadis miskin itu begitu trauma oleh episod-episod yang menakutkan bahawa dia kini mempunyai ketakutan terhadap orang secara umum.

Kepala Divisi Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak (PPPA), Andi Fatmawati Syam, memberitahu akhbar pada 24 Oktober 2017, “Para korban takut bertemu dengan orang baru. Ketika kami datang menemuinya, hari Isnin, dia takut bertemu kami. Selepas kami menjelaskan identiti kami, dia bersetuju untuk berjumpa dengan kami. “Bukan sahaja dia takut bertemu orang baru, dia juga menjadi sangat sensitif dan dikhaskan. Ini amat jelas terutamanya semasa membincangkan trauma yang diteruskannya.

Bukan sahaja dia takut bertemu orang baru, dia juga menjadi sangat sensitif dan dikhaskan. Ini amat jelas terutamanya semasa membincangkan trauma yang diteruskannya. “Dia bercakap sangat sedikit. Setiap kali kita menyentuh insiden tragis, matanya tiba-tiba terjaga dengan air mata. Kita tidak dapat membawa diri kita untuk melihat keadaan yang dahsyat itu. ”

Gadis itu hanya dalam kelas pertama sekolah menengah pertama, tetapi dia telah diserang secara seksual oleh ramai lelaki berusia antara 13 dan 30 tahun. WTF. * mengeluh * Syukurlah, pihak berkuasa telah menangkap 14 orang lelaki itu. Baki 7 masih bebas tetapi polis juga mendapat identiti mereka.

Ketua Polis Luwu Adj Sr Comr Ahmad Yanuari Insan memberitahu akhbar itu, “Kami telah memperoleh identiti dari tujuh pelaku. Kami pasti mereka boleh ditahan dengan segera. ”

Nasib baik pihak berkuasa telah menangkap orang-orang yang mengerikan itu. Adalah malang bahawa gadis itu diseksa secara seksual pada usia muda dan muda. Walau bagaimanapun, kita harus ingat tidak menyalahkan mangsa. Orang-orang itu layak hukuman yang berat kerana perbuatan mereka yang kejam dan jahat. Semoga gadis itu dapat pulih dari pengalaman pahit yang trauma ini.

Sumber : WOB

 

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: