Wanita Muda Mati Akibat Terjun Dari Tingkat 6 Genting Premium Outlets

Hikayat Dunia

Satu lagi kematian telah berlaku di Genting Highlands semalam (30 Oktober) ketika seorang wanita muda didakwa melakukan bunuh diri.

Menurut Sinar Harian, insiden tersebut berlaku kira-kira jam 2.21 malam di Genting Premium Outlets apabila wanita itu melonjak dari tingkat keenam tempat letak kereta sehingga kematiannya tidak lama lagi. Si mati, yang berumur 23 tahun, ditemui oleh pendatang yang terkejut dan tidak bergerak di tingkat bawah. Itu benar-benar muda!

Polis berkata apabila tiba di tempat kejadian, dia ditemui mati di tempat kejadian akibat kecederaan teruk di kepala dan badan akibat lompatannya.

Timbalan Penguasa Superintendan Zainudin Abdul Hamid, Ketua Pemangku Polis Bentong berkata berdasarkan rakaman CCTV, si mati tertangkap pada kamera dan dilihat berjalan sendiri sebelum melompat dari ketinggian 25 meter.

Walau bagaimanapun, punca bunuh dirinya masih tidak diketahui dan polis masih menyiasat. Zainudin berkata, “Kami masih menyiasat motif bunuh diri wanita muda itu dan kini mengambil kenyataan dari rakan dan keluarganya untuk membantu siasatan.”

Siasatan awal di tempat kejadian menunjukkan bahawa tidak ada tanda-tanda bermain busuk sehingga polis telah mengklasifikasikannya sebagai kematian secara tiba-tiba. Mayatnya dihantar ke Hospital Bentong untuk bedah siasat.

Sumber.: Pelbagai

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: