Inilah Senarai Artis Malaysia Yang Telah Memeluk Islam, Alhamdulillah.

Hikayat Dunia

Ramai artis malaysia yang memeluk agama islam. Sebagai seorang muslim, memang tidak dapat dinafikan perasaan gembira apabila menerima saudara baru yang memeluk agama Islam. Ini baru golongan selebriti belum dikira ahli perniagaan dan orang perseorangan yang lain.

Apapun kita bersyukur kerana mereka-mereka ini adalah golongan yang terpilih. Semoga kehidupan mereka selepas ini menurut landasan agama.

#1. Tiara Jacquelina

Tiara Jacquelina telah memeluk agama Islam pada tahun 1993.

#2. Adam Corrie

Adam Corrie telah memeluk agama Islam pada tahun 2007.

#3. Marion Caunter

Marion Caunter telah memeluk agama islam pada tahun 2010.

#4. Daphne Iking

Daphne Iking telah memeluk agama Islam pada tahun 2010.

#5. Michelle Lee

Michelle Lee telah memeluk agama Islam pada tahun 2011.

#6. Anuar Chew Kim Wah

Anuar Chew Kim Wah memeluk agama Islam pada tahun 2013.

#7. Raisyyah Rania Yeap

Raiyysah Rania telah memeluk agama Islam pada tahun 2014.

Umumnya ramai yang mengetahui bahawa Raisyyah Rania Yeap atau nama lama dikenali sebagai Felixia Yeap yang pernah menjadi model telah memeluk islam dan yang menjadi kejutan beberapa bulan sebelum memeluk islam dia telah mula belajar sedikit demi sedikit tentang apa itu Islam dan antara yang menjadi tumpuan kerana dia bermula berhijab sebelum memeluk islam lagi.

#8. Marsha Milan Londoh

Marsha telah memeluk agama Islam pada tahun 2015.

#9. Stacy

Stacy telah memeluk agama Islam pada tahun 2015.

Alhamdulillah semoga mereka diberi bimbingan oleh pasangan masing-masing. Semoga hari mendatang akan lebih ramai lagi artis malaysia dan bukan arits yang akan memeluk Agama Islam.

Kisah Hidayah Mualaf, Datang dari Tempat dan Sebab Tak Terduga

“Bagaimana Anda memeluk Islam? Ada peristiwa apa yang membuat Anda menjadi Muslim?” Ini kisah mualaf yang menemukan hidayah.

Dream – Pertanyaan ini sering diajukan kepada mereka yang hijrah ke Islam. Tapi jawaban yang keluar umumnya seperti ini, saya jatuh cinta pada Islam karena terpesona dengan kemerduan azan. Atau memeluk Islam setelah melihat video debat antaragama. Seringkali juga terdengar alasan bermimpi bertemu pria jubah putih dengan tangan bercahaya.

” Hidayah Allah SWT datang dengan berbagai cara dan penerimaan hidayah oleh non-Muslim pun tergantung pada kesiapannya,” kata Ustaz Naser dari Malaysia.

Ustaz Naser menceritakan kisahnya. Dia memiliki bibi, seorang Tionghoa yang memeluk tiga agama, Budha, Tao dan Konghucu. Bibi itu sudah tinggal dengan sang ustaz lebih 30 tahun hingga saat ini.

Bibi Ustaz Naser itu tidak menikah. Dalam kesehariannya, Ustaz Naser memenuhi kebutuhan hidupnya sehari-hari. Meski begitu, sampai hari ini, dia belum juga memeluk Islam.

” Semua metode dakwah telah saya gunakan kepadanya. Tapi saya masih gagal! Mengapa? Saya tidak tahu. Saya telah berdoa dan saya telah menghadirkan pendakwah-pendakwah yang hebat tapi tetap saja dia belum memeluk Islam. Apa makna dari semua ini?,” kata dia dilansir Dream dari laman Sinar Harian.

Kisah seperti itu mengingatkan ustaz pada kisah paman Nabi Muhammad, Abu Thalib. Dia tidak memeluk Islam bahkan setelah keponakannya menjadi Nabi dan pendakwah terhebat.

Tak hanya satu kisah, Ustaz Naser membagi kisah-kisah keislaman lainnya.

Sumber – Sweet Nutella

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: