Jutawan Youtube Dihalau Oleh Pekerja Seuah Restoran Mahal, Disuruh Makan McDonald’s..

Hikayat Dunia

SEORANG jutawan berpakaian seperti seorang gelandangan untuk menguji kebenaran pepatah ‘jangan menilai buku dengan kulitnya’ terhadap kakitangan restoran.

Bintang YouTube, Coby Persin, 23, yang juga jutawan muda yang berpusat di New York menguji seorang kakitangan di restoran di Florida untuk melihat bagaimana tindak balas mereka terhadap pelanggan yang dilihat dari penampilan atau luaran.

Dalam video itu, Persin menghampiri sebuah restoran agak mewah, sebelum dia meminta kebenaran untuk duduk daripada lelaki yang menjaga pintu masuk restoran.

“Hai kamu apa khabar? Saya nak dapatkan meja untuk saya dan rakan saya Ronaldo, mungkin boleh bagi saya tengok menu?,” katanya.

Bagaimanapun, pekerja restoran itu tidak membenarkan Persin masuk, menyatakan bahawa dia tidak dapat menawarkan tempat duduk kepada Persin kerana menganggap restoran itu terlalu mahal untuknya.

Persin dilihat agak mendesak dalam video itu dan bertanya sama ada terdapat menu yang boleh dilihatnya untuk memastikan ia tidak terlalu mahal.

Namun, pekerja itu yang tidak didedahkan nama dan wajahnya tidak mengendahkan desakannya.

“Kami tak dapat layan kamu, kami tak akan layan kamu hari ini. Minta maaf,” katanya.

Persin cuba memberi peluang kepadanya dengan menegaskan bahawa dia mempunyai wang yang cukup untuk makan, tetapi dia hanya menyuruh jutawan itu berlalu dan ‘pergi makan di McDonald’s’.

Persin beredar sedikit, menjarakkan dirinya dengan pekerja itu dan menghubungi pemandunya. Tetapi pekerja itu memintanya keluar dan membuat panggilan di luar kawasan restoran.

Tidak lama kemudian pemandunya, Ronaldo tiba di restoran tersebut menaiki kereta Rolls Royce sambil membawa sebuah beg dan diserahkan kepada Persin.

Apabila dia membuka beg dan menunjukkan wang tunai dalam beg kepada pekerja berkenaan, Persin berkata: “Saya dah beritahu kamu saya ada duit. Jangan menilai orang hanya dengan penampilan mereka.

“Saya boleh saja beli tempat ini supaya saya boleh pecat kamu, kamu bernasib baik,” katanya.

Lelaki itu jelas nampak malu, sebelum Persin mengajak pemandunya makan steak di sebuah restoran berdekatan.

Sama ada video ini sebenarnya adalah satu ‘rancangan’ dengan pihak restoran atau tidak, tetapi ia masih mendedahkan beberapa perkara menarik mengenai cara kita melihat orang lain dalam masyarakat.

Jangan menilai buku dengan kulitnya!

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! II

Sumber: Sumber

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: