Memalukan! Wanita Ini Tidak Faham Maksud Promosi ‘Buy 3 Free 1’. Dia Kemudiannya Bertengkar Dengan Jurujual. Apa Yang Difahaminya Amat Mencuit Hati..

Hikayat Dunia

Bubble tea atau teh gelembung adalah minuman kegemaran di Taiwan semasa hari-hari musim panas. Kedai-kedai yang menjual teh gelembung ini banyak ditemukan di setiap sudut di Taiwan.

Setiap usaha yang menjual minuman ini akan selalu bersaing satu sama lain dengan menggunakan teknik dan taktik promosi mereka sendiri untuk menarik perhatian pembeli.

Iklan dan promosi yang paling popular yang selalu mereka gunakan adalah strategi ‘Buy 1 Free 1’. Namun, beberapa pelanggan mungkin memerlukan beberapa waktu untuk memahami istilah promosi ini dan bagaimana promosi ini benar-benar berfungsi.

Rupa-rupanya ada orang yang mempunyai pemahaman sendiri tentang promosi ini. Seorang wanita yang ini memiliki pemahaman yang lucu saat memahami dari maksud promosi tersebut dan ini berbeza dari apa yang dipikirkan setiap orang normal.

Ketika salah satu kesai bubble tea menawarkan promosi ‘Buy 3 Free 1’, semua orang akan mengerti bahwa pembeli akan mendapatkan satu minuman tambahan secara percuma jika dia membeli 3 minuman. Namun, wanita yang memutuskan untuk membeli 6 cawan minuman dan hanya membayar 4 cawan sahaja.

Semua orang pasti tahu bahwa dia seharusnya membayar untuk 6 cawan untuk menerima 2 cawan lagi secara percuma.

Pekerja yang kebingungan itu bertanya pada wanita itu.

“Anda memesan 6 cawan minuman dan Anda akan mendapatkan tambahan 2 gelas percuma. Minuman apa yang Anda inginkan untuk 2 gelas percuma itu?”

Wanita itu kemudian mengemukakan dengan penjelasannya sendiri yang menyangkal fakta di balik promosi tersebut.

“Promosi ini mengatakan bahwa jika saya membeli 6 gelas, saya akan mendapatkan 2 gelas percuma kan? Itu berarti saya hanya perlu membayar 4 gelas sahaja kan. Paham?”

Tidak setuju dengan pernyataannya, pekerja tersebut menjawab, “Jika Anda hanya membayar 4 cawan, itu berarti bahwa kami TIDAK sedang mempromosikan ‘Buy 6 Free 2’.”

Terkejut dan marah, wanita itu kemudian berkata, “Promosi ini adalah ‘Buy 6 Free 2’. Artinya saya bisa membeli 6 gelas dan 2 dari 6 gelas itu percuma. Apakah begini cara Anda melakukan bisnis? Lalu batalkan pesanan saya, saya tidak lagi tertarik. ”

Wanita itu kemudian meninggalkan pekerja itu sendiri yang jelas-jelas memiliki ekspresi bingung di wajahnya.

Situasinya mudah namun membingungkan. Selama percakapan mereka, satu anak sekolah sempat mendengarkan setiap kata yang mereka ucapkan.

Anak itu kemudian mengajukan pertanyaan kepada wanita itu, “Jika Starbucks melakukan promosi ‘Buy 1 Free 1, apakah saya harus membayar minuman yang saya pesan?’

Reaksi dan logika wanita itu pasti lucu karena dia memiliki cara berpikirnya sendiri. Ini menunjukkan bagaimana dia menafsirkan keseluruhan hal promosi ini secara berbeda. Nah, apakah begitu sulit untuk mengerti promosi tersebut?

Untuk pemahaman semua orang, promosi ‘Buy 6 Free 2’ berarti pelanggan akan mendapatkan tambahan 2 minuman percuma jika mereka membeli 6 minuman.

Kesimpulannya, pelanggan akan mendapatkan 8 minuman secara total dengan hanya membayar 6 minuman. Ini sangat mudah namun wanita itu merasa sukar untuk mengerti.

Inilah salah satu sikap pelanggan yang harus dihadapi oleh pekerja. Beberapa orang memiliki cara berfikir sendiri yang hanya boleh dipahami mereka sendiri atau lingkaran masyarakat tertentu.

Teori ‘Pelanggan selalu benar’ tidak akan pernah boleh diterapkan dalam setiap situasi terutama untuk kejadian seperti ini. Ini memang lucu!

Kredit: erabaru via mylabulabi.tech

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: