Rakaman Tak Sengaja Ini Membongkar Perbuatan Gelap Pamugari di Atas Pesawat! Memang “MENGEJUTKAN”!!

Hikayat Dunia

Tak pernah terlintas dalam benak Yevgeny Kayumov, salah satu penumpang yang berasal dari Rusia ini. Dia hanya ingin mengabadikan video yang dirakamnya secara diam-diam di atas pesawat, tetapi tanpa disangka, rakamannya itu  telah membongkar rahsia gelap yang tak diketahui penumpang selama ini di atas pesawat!

Saat ini, video yang dirakam secara diam-diam itu telah tersebar dengan sangat meluas di internet, dan dalam tempoh 20 jam sahaja, laman “Daily Mail” telah diklik oleh puluhan ribu pelawat , dengan lebih dari 700 komen netizen yang marah dan mengecam layanan pramugari pesawat yang “menjijikkan”itu.

Sebenarnya video apa yang mengundang kemarahan netizen itu?

Dan berapa banyak yang anda ketahui di balik cerita ini?

Anda minum air di pesawat, tapi tak disangka air yang anda minum itu mengandungi “sesuatu” milik orang lain!

Waktu kejadiannya- kita putar kembali pada tiga hari sebelum berita heboh ini disebarkan.

Ketika itu, Yevgeny, penumpang yang berasal dari Rusia tidak sengaja merakam video itu sewaktu berlepas dari Rusia.

Dia menaiki penerbangan Emirates kelas bisnes dalam perjalanan ke Dubai.

Dia sangat terkejut dan takjub dengan ruangan kabin yang begitu tampak mewah, dan bagaimana pun tingkat kemewahan dan kenyamanan yang disaksikannya itu tidak bisa dirasakannya di atas pesawat sipil di Rusia.

Yevgeny yang sangat takjub itu tanpa sedar mengambil henponnya lalu merakam video 360 darjah tanpa penyesuaian sudut mati.

Mungkin bagi sebagian besar orang yang melihat sekilas video itu tidak merasakan sesuatu yang janggal, karena itu hanya “rakaman video biasa, jadi apa masalahnya?

Yevgeny sendiri awalnya juga tidak melihat sesuatu yang ganjil, ia hanya menjadikan rakaman videonya itu sebagai catatan perjalanan sesampainya di Dubai, kemudian dipost ke lama Instagramnya sebelum tidur.

Keesokannya, dia melihat balasan di Instagramnya dengan nada berapi-api emosi.

Setelah disemak lebih teliti, ternyata kecaman itu ditujukan pada pramugari penerbangan!

Kemudian ia melihat kembali rakaman video, dan ternyata semua itu karena perbuatan pramugari ini!

Kelihatan pada gambar di atas seorang pramugari dari syarikat penerbangan Emirates menuangkan kembali bekas minuman anggur merah ke dalam botol.

Saat itu, baru ia sadari, ternyata ia secara tidak sengaja merekam suatu rahsia di belakang kabin.

Pramugar dalam video ini menuangkan kembali sisa minuman wain merah dari penumpang lain ke dalam botol semula.

Kemudian dituang lagi ke gelas untuk minum penumpang lain lagi!

Saat itu, dia mula tidak tenang, walaupun dia hanya memesan sedikit wain merah semasa di pesawat. Dia ingat wain merah yang diminumnya itu mungkin telah tercampur dengan air ludah penumpang lain. Dia nyaris muntah membayangkannya, karena sejumlah besar penyakit boleh tersebar melalui air liur. Jika seseorang yang memiliki penyakit berjangkit , kemudian berjangkit ke penumpang lain yang tidak tahu apa-apa karena meminum wain bekas campuran air liur orang lain, maka cuba bayangkan sejenak berapa jumlah orang/penumpang yang akan boleh jatuh sakit!

Tampak pada gambar di atas seorang pramugari dari kapal terbang Emirates menuangkan kembali bekas minuman wain merah ke dalam botol.

Yevgeny pun tak boleh duduk dengan tenang, lalu terus membuat pemeriksaan di hospital. Dia bernasib baik kerana hasil pemeriksaan doktor menyatakan bahawa semuanya masih normal.

Tapi pengalaman itu masih membuatnya gelisah, kerana syarikat penerbangan Emirates itu adalah salah satu syarikat penerbangan tersohor dan antara yang paling gah di dunia. Jika semua pramugarinya berbuat demikian,bagaimana dengan minuman di syarikat penerbangan yang lainnya?

Ini benar-benar menakutkan bila memikirkan . ”Sebenarnya apa yang saya minum selama ini!” (khususnya di pesawat)

Yevgeny betul-betul tidak puas hati , lalu beliau mengadu ketidakpuasan hatinya kepada syarikat penerbangan  Emirates.

“Kami selalu berusaha memberikan layanan berkualiti . Perilaku yang terlihat dalam video ini tidak memenuhi standard kualiti kami, dan kami sedang menyelidiki insiden itu.” ujar wakil pihak Emirates.

Namun, penjelasan pihak Emirates tidak cukup meyakinkan netizen sepenuhnya. Apakah itu masalah tingkah laku  dari pramugarinya, atau peraturan gelap yang terpendam dari industri penerbangan. Tolong anda jelaskan!

Jadi, video itu pun tersebar seperti virus, dan  semua orang yang menontonnya cuba mencari kebenaran di sebaliknya.

Tepat pada saat itu. seorang pengarang majalah Inggeris terkemuka, Fashionbeans  menulis sebuah artikel, hasil temuramah beliau dengan oleh seorang bekas pramugari yang minta namanya dirahsiakan! Dia mengatakan dalam artikelnya, apa yang dialami Yevgeny itu bukan kebetulan!

Dia juga berharap boleh memyebarkan lagi 25 rahsia gelap yang sebelum ini disimpan rapi  selama bertahun-tahun oleh syarikat penerbangan seperti yang dialami Yevgeny, dengan harapan ia boleh mencegah lebih banyak orang ramai tertipu dengan syarikat penerbangan!

Selain air minum dari botol, sebaiknya jangan minum minuman yang dibuat di pesawat!

Cukup banyak produk minuman yang boleh dipesan/dipilih di atas pesawat, misalnya air minuman botol, air panas, kopi, atau teh.

Minuman-minuman itu paling aman dan bersih.

Pramugari kadang-kadang merasa kasihan dengan penumpang yang kehausan. Air dari pesawat menjijikkan. Aku merasa benar-benar kasihan dengan penumpang yang suka minum kopi dan air panas. Air itu ditampung dalam tangki di bawah pesawat dan aku belum pernah melihat tangki itu pernah dibersihkan.

Sebelumnya Environmental Protection Agency International (EPA), pernah melakukan pemeriksaan terhadap semua syarikat penerbangan komersial.

Hasilnya siasatan mendapati  sejumlah besar bakteria sudah termendap di dalam tangki salah satu di antara 8 pesawat komersial tersebut !

Ini bukan melebih-lebihkan, sebelumnya juga ada pramugari yang mengatakan,
“Para pramugari tidak akan pernah mau minum air panas di pesawat!
Mereka hanya minum air mineral kemasan.”

Tidak ada yang suka toilet di pesawat. Ruangnya terbatas, pencahayaannya tidak terlalu bagus. Bahkan pramugari berusaha untuk tidak ke toilet selama penerbangan jika boleh.

“Jujur, saya hanya menggunakan toilet di pesawat jika saya harus mencuci tangan atau jika benar-benar harus pergi ke kamar mandi. Jika itu adalah penerbangan singkat dan saya boleh meninggalkan pesawat, saya sanggup menunggu sampai saya boleh menggunakan bilik mandi di bandar.”

Mereka mengungkapkan banyak lagi hal yang tidak pernah disadari oleh penumpang pesawat.

Menonton video, mendengar musik atau hanya sekadar mengelak suara bising di sekitar, penumpang boleh minta headphone baru dari pramugari.

Namun, nampaknya banyak syarikat penerbangan yang menyediakan headphone yang jarang atau bahkan tidak pernah diganti pelindung atau  spannya.

Jika ingin mendapatkan layanan yang lebih baik, pilih tempat duduk bahagian belakang.

Tapi sebagian besar penumpang biasanya selalu memilih tempat duduk paling depan, karena boleh turun dahulu pesawat dan jimat masa.

Tapi banyak pramugari yang diam-diam membocorkan, layanan akan lebih maksimaljika duduk di belakang.

Karena sebagian besar dapur berada di kabin belakang, semua pekerjaan mulai dari sarapan, makanan ringan dan semacamnya hampir semuanya dimulai dari kabin belakang.

Anda boleh minta lebih makanan penutup/makanan ringan, chocolate, minuman, bantal atau bahkan berus gigi.

 

Sumber: happytify.cc

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: