Sekali Pandang Nampak Macam Biasa Je, Tapi Gambar Ini Sebenarnya Tersimpan Satu Kejahatan…. Perhatikan Betul-Betul Anda Mesti Tak Sangka..

Hikayat Dunia

Ketika bercuti tanpa mengambil gambar saat-saat berharga, jelas seperti makanan tanpa garam. Tetapi apa yang akan berlaku jika gambar percutian yang menyeronokkan ada terselit gambar orang melakukan jenayah?

Inilah yang kelihatan seperti gambar di atas, yang kelihatan seperti biasa, gambar percutian yang menyeronokkan.

Seperti yang dilaporkan oleh Tribunnews, seorang wanita, seorang pelancong yang pergi ke Thailand, tersenyum kelihatan seperti menikmati kebahagiaan bercuti dalam gambar.

Dilaporkan oleh The Daily Mail, Dia dilihat mengambil gambar dengan dua anak penduduk tempatan yang lengkap dengan pakaian tradisional di lokasi tarikan pelancung.

Sekali Pandak Nampak Biasa Je Tapi Gambar Ini Telah Tersimpan Satu Kejahatan…. Betul Ke?

Tetapi, siapa yang fikir, selepas gambar ini diambil, wanita itu mengaku sangat menyesal mengambil gambar dengan dua kanak-kanak yang comel itu. Apakah sebabnya? jurugambar mendakwa, terdapat satu jenayah yang dilakukan oleh dua anak kecil.

Nah, bolehkah anda melihat jenayah itu? Lihatlah budak kecil itu di sebelah kanan.

Lihat dengan teliti dan baik, tangan kanannya nampaknya cuba membuka jam tangan dari para pelancong!

Menurut pemilik foto tersebut, kejadian ini berlaku di sebuah kuil di Chiang Mai, Thailand, malam Ahad (25/09/2016).

Foto ini sendiri dimuat naik di media sosial Reddit, dan menjadi viral.

Beliau juga menulis:

“Foto satu ini mendedahkan misteri mengenai kehilangan jam tangan kami di Thailand,”

Namun, sang empunya foto mengaku, ia dan teman lelakinya dalam keadaan sedikit bingung, kerana sebelum berada di tempat ini, mereka berdua banyak minum minuman beralkohol.

Tetapi menghairankan, ramai netizen mendakwa mempunyai pengalaman yang sama dengan pasangan itu.

“Saya telah melihat mereka sebelum ini. Mereka benar-benar comel, anda tidak akan berfikir mereka adalah pencuri apabila mereka melihatnya, tetapi percayalah bahawa ia berlaku tanpa anda mengetahui, “ kata sebuah ulasan.

Bukan tempat berlancung jika lokasi pelancong dipenuhi dengan pelancong seperti di Chiang Mai Thailand sememangnya lokasi yang sangat terdedah dengan jenayah.

Pelbagai kejahatan yang bermula dari pencuri, penipuan kepada kekerasan sering berlaku. Tidak hanya di Thailand tetapi di negara-negara ASEAN yang lain.

Oleh itu sangat digalakka oleh pihak berkuasa berwibawa, agar para pelancong asing khususnya boleh menyewa pemandu pelancongan rasmi saat bercuti, demi menjaga keselamatan dan juga keselesaan saat bercuti.
Sumber

semoga artikel ini bermanfaat kepada semua
Berhati jika bercuti di mana sahaja

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: