Sekumpulan Nelayan Bimbang Melihat Satu Makhluk Raksasa di Bawah Air Sedang Menuju Ke Arah Mereka. Secara Tiba-tiba Makhluk Itu Muncul ke Permukaan Air Lalu…..

Hikayat Dunia

Sekelompok nelayan di perairan berdekatan dengan Sydney, Australia merasa sangat gelisah ketika mereka melihat satu bayangan raksasa mengintai di bawah permukaan air berdekatan dengan perahu mereka.

Apapun itu dan dengan alasan apapun, bayangan itu dilihat dengan sengaja mengarah kepada mereka.

Ketika mereka menyedari apa yang sedang menuju mereka, seketika rasa takut mereka hilang dan apa yang semula adalah sebuah keadaan untuk melarikan diri kemudian berubah menjadi misi penyelamatan penting.

Para nelayan baru saja meninggalkan Killarney Point dan kembali ke perlabuhan ketika mereka pertama kali melihat bayangan misteri di bawah ombak.

Di lautan, sejumlah hal dapat menjadi pengintai di bawah permukaan air dan para kru biasanya dengan siapsiaga memiliki kewaspadaan yang tinggi.

Mereka menunggu sejenak untuk melihat apa yang mereka hadapi, dan menjadi risau ketika sebuah bayangan mendekati mereka.

Namun kemudian mereka menyadari bahwa itu bukanlah berbahaya kepada mereka- bayangan itu adalah ikan paus Selatan, terjerat di jaring ikan, berjuang di tengah jeratannya.

Menurut Ivan Iskanderian dan Micheal Riggio, dua dari nelayan di atas kapal segera bertindak untuk menolong ikan paus tersebut.

Seorang nelayan mengemudi perahu mendekati ikan paus itu dan ketika sudah mendekati ikan paus, nelayan kedua membungkuk dan melepaskan jeratan.

Ikan paus dicelupkan dibawah permukaan air dan kemudian menghilang. Sementara itu seorang nelayan lainnya merakam kejadian yang menakjubkan itu.

Makhluk-makhluk laut seringkali mendapat belas kasih dari manusia, yang sebenarnya beresiko bagi manusia itu sendiri.
Itulah contoh kasus ikan paus yang terjadi. Adanya ikatan di sekitar kepala ikan paus dapat mencegah hewan dimangsa atau terluka.

Para kru bertepuk tangan setelah usaha keras mereka berhasil.

“Itulah yang ia harapkan,” kata seorang nelayan.

Sebuah upaya penyelamatan yang cepat tetapi penting. Dengan banyaknya hewan laut yang terancam punah, seperti hal nya ikan paus selatan, sebuah kesempatan untuk menyelamatkan nya adalah kemenangan besar.

Anda dapat melihat videonya berikut ini.

Sumber: www.ntd.tv
Kredit: erabaru.net via kakisentap

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: