Seorang Bapa Membiarkan Anak Perempuannya Untuk ‘MELUKIS & MENCONTENG’ Kereta Kesayanganya. Alasan Yang Diberikan Membuatkan Ramai Kagum..

Hikayat Dunia

Walaupun kebanyakan lelaki menganggap kereta mereka merupakan perkara yang paling penting dalam hidup mereka, bapa ini mengatakan keretanya tidak lengkap tanpa lukisan anak perempuannya.

Menurut pelbagai kajian, kenderaan yang dimiliki seorang lelaki mencerminkan imejnya dan mempunyai kesan yang kuat terhadap daya tarikannya yang dianggapnya dan bahkan cara dia memandu. Ini adalah salah satu sebab mengapa ramai lelaki mahu menjaga kereta mereka agar sentiasa berada dalam keadaan terbaik, mengelakkan tercalar atau apa-apa yang boleh merosakkan “imej” yang mereka cuba untuk projek. Tetapi bagi seorang bapa di Taiwan ini, keretanya tidak lengkap tanpa lukisan anak perempuannya.

Bapa dari Taiwan yang bernama Yang, melihat anak perempuannya melukis di kereta berharganya dan memutuskan untuk melakukan sesuatu mengenainya. Bukan sahajatidak memarahi anak perempuannya, dia bahkan membenarkan anak perempuannya itu menggunakan kereta berharganya sebagai kanvas untuk karya seninya!

Menurut Encik Yang, lukisan anak perempuannya adalah kenangan yang selama-lamanya, secara harfiah terukir di dalam kereta.

Setelah beberapa tahun berlalu, kemahiran melukis anak perempuannya dilihat bertambah baik, seperti yang dapat dilihat menerusi lukisan “Dragon Ball” yang dilukis di bahagian tepi pintu keretanya.

Walaupun ramai orang akan marah sekiranya anak-anak mereka melakukan perkara seperti ini, Encik Yang berkata keretanya tidak lengkap tanpa lukisan anak perempuannya.

Anak perempuannya telah melukis gambar keluarga, dengan awan besar di atas. Menerusi gambar itu, dia juga menjelaskan tentang keluarga mereka. Dia menulis di sebelah kiri adalah datuknya yang meninggal dunia. Dan gambar itu jelas mempunyai makna yang tersendiri untuk keluarga.

viral4real

 

Hikayat Dunia
Datin Yang Dera Amah Terlepas Hukuman Penjara.. Membuatkan Peguam Terkejut..!!

PETALING JAYA – Seorang datin terlepas hukuman penjara selepas mahkamah menghukum bon berkelakuan baik telah mengejutkan peguam kerana kesalahan yang dilakukan itu adalah serius di bawah Kanun Keseksaan. Menurut laporan media, suspek, Rozita Mohamed Ali didakwa menggunakan sebilah pisau, sebatang mop, sekaki payung dan penyangkut baju untuk menyerang mangsa menyebabkan …

Hikayat Dunia
SEORANG BANDUAN MINTA HISAP ROKOK SEBELUM MENGHADAP TALI GANTUNG TETAPI DIENDAHKAN. APA YANG TERJADI SELEPAS HUKUMAN MEMANG NAIK BULU ROMA..!

SETIAP kesalahan yang manusia telah buat sama ada kecil atau besar ia haruslah dihukum. Antara hukuman terberat dijatuhkan pada pesalah adalah Gantung Sampai Mati membuatkan orang takut akan hukuman ini. Disini ada satu cebisan atau kisah seram yang terjadi pada tukang gantung si pesalah di salah sebuah Jabatan Penjara yang …

Hikayat Dunia
“Mama Cium Kami Dan Kata Mama ‘BALIK DULU’…” – Ibu Bapa Maut Kemalangan Lepas Hantar Tiga Beradik ke Kampung..

Musim cuti persekolahan biasanya merupakan saat menggembirakan yang paling ditunggu-tunggu oleh semua orang. Namun kegembiraan ini bertukar tragedi kepada tiga orang adik beradik yang kehilangan ibu bapa sebelum sempat menikmati alam cuti persekolahan. Menurut Berita Harian, tiga orang kanak-kanak; Muhammad Daris Wafiy, 10 tahun, Muhammad Daris Rayyan, 9 tahun dan …

%d bloggers like this: