Seorang Bapa Membiarkan Anak Perempuannya Untuk ‘MELUKIS & MENCONTENG’ Kereta Kesayanganya. Alasan Yang Diberikan Membuatkan Ramai Kagum..

Hikayat Dunia

Walaupun kebanyakan lelaki menganggap kereta mereka merupakan perkara yang paling penting dalam hidup mereka, bapa ini mengatakan keretanya tidak lengkap tanpa lukisan anak perempuannya.

Menurut pelbagai kajian, kenderaan yang dimiliki seorang lelaki mencerminkan imejnya dan mempunyai kesan yang kuat terhadap daya tarikannya yang dianggapnya dan bahkan cara dia memandu. Ini adalah salah satu sebab mengapa ramai lelaki mahu menjaga kereta mereka agar sentiasa berada dalam keadaan terbaik, mengelakkan tercalar atau apa-apa yang boleh merosakkan “imej” yang mereka cuba untuk projek. Tetapi bagi seorang bapa di Taiwan ini, keretanya tidak lengkap tanpa lukisan anak perempuannya.

Bapa dari Taiwan yang bernama Yang, melihat anak perempuannya melukis di kereta berharganya dan memutuskan untuk melakukan sesuatu mengenainya. Bukan sahajatidak memarahi anak perempuannya, dia bahkan membenarkan anak perempuannya itu menggunakan kereta berharganya sebagai kanvas untuk karya seninya!

Menurut Encik Yang, lukisan anak perempuannya adalah kenangan yang selama-lamanya, secara harfiah terukir di dalam kereta.

Setelah beberapa tahun berlalu, kemahiran melukis anak perempuannya dilihat bertambah baik, seperti yang dapat dilihat menerusi lukisan “Dragon Ball” yang dilukis di bahagian tepi pintu keretanya.

Walaupun ramai orang akan marah sekiranya anak-anak mereka melakukan perkara seperti ini, Encik Yang berkata keretanya tidak lengkap tanpa lukisan anak perempuannya.

Anak perempuannya telah melukis gambar keluarga, dengan awan besar di atas. Menerusi gambar itu, dia juga menjelaskan tentang keluarga mereka. Dia menulis di sebelah kiri adalah datuknya yang meninggal dunia. Dan gambar itu jelas mempunyai makna yang tersendiri untuk keluarga.

viral4real

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: