Seorang Lelaki Ditemui Di Dalam Longkang Dan Disangkakan Telah Mati. Namun Apa Yang Terjadi Selepas Itu Amat MENGEJUTKAN Orang Ramai..

Hikayat Dunia

Satu kejadian yang disangkakan kes pembunuhan yang mengerikan ternyata bertukar menjadi satu kemalangan “kemalangan” yang lucu.

Menemui mayat setiap hari di jalanan bukanlah satu perkara yang mengejutkan bagi kebanyakan penduduk di Filipina terutamanya selepas perang Presiden Rodrigo Duterte mengenai dadah diperketatkan.
Itulah yang terjadi apabila seorang lelaki ditemui tidak sedarkan diri di dalam terusan, semua orang menganggap dia telah mati dan tidak ada yang mahu mendekatinya. Penduduk tempatan segera memaklumkan kepada pihak berkuasa, yang segera bertindak balas bergegas ke “tempat kejadian jenayah itu,” yang sebenarnya hanya menemui seorang lelaki mabuk yang dibiarkan di dalam ‘longkang’.

Jika tidak semua orang, kebanyakan dari mereka mempunyai “cerita mabuk” mereka sendiri yang boleh memalukan, tetapi tiada yang lucu seperti kes yang menimpa lelaki ini. Ia sangat tidak masuk akal bahawa cerita mabuk ini adalah berita baru! Pada pandangan pertama, lelaki itu kelihatan seolah-olah telah dilemparkan ke dalam longkang itu selepas dia dibunuh, tetapi dia sebenarnya mengharungi terlalu banyak keseronokan malam sebelumnya.

Pihak berkuasa membuat kesilmpulan bahawa dia terlalu mabuk dan mungkin terjatuh sendirinke dalam longkang tersebut sebelum hilang kesedaran sepenuhnya. Dia mendapati air yang keruh dan penuh sampah itu adalah tempat terbaik untuk berehat setelah penat berpesta. Pihak penyelamat manghadapi kesukaran untuk menarik dia ke atas kerana dia jauh ke dalam terusan dan agak berat.

Menerusi pos yang dimuatnaik oleh halaman Facebook Tidak rasmi: Ronald “Bato” Dela Rosa SolidSupporters itu kini telah mencapai 23,000 view, 4,600 komen dan 4,200 like seperti penulisan artikel ini.

“Lelaki itu mungkin akan menjauhkan diri dari alkohol untuk seketika.”

viral4real

 

Hikayat Dunia
Datin Yang Dera Amah Terlepas Hukuman Penjara.. Membuatkan Peguam Terkejut..!!

PETALING JAYA – Seorang datin terlepas hukuman penjara selepas mahkamah menghukum bon berkelakuan baik telah mengejutkan peguam kerana kesalahan yang dilakukan itu adalah serius di bawah Kanun Keseksaan. Menurut laporan media, suspek, Rozita Mohamed Ali didakwa menggunakan sebilah pisau, sebatang mop, sekaki payung dan penyangkut baju untuk menyerang mangsa menyebabkan …

Hikayat Dunia
SEORANG BANDUAN MINTA HISAP ROKOK SEBELUM MENGHADAP TALI GANTUNG TETAPI DIENDAHKAN. APA YANG TERJADI SELEPAS HUKUMAN MEMANG NAIK BULU ROMA..!

SETIAP kesalahan yang manusia telah buat sama ada kecil atau besar ia haruslah dihukum. Antara hukuman terberat dijatuhkan pada pesalah adalah Gantung Sampai Mati membuatkan orang takut akan hukuman ini. Disini ada satu cebisan atau kisah seram yang terjadi pada tukang gantung si pesalah di salah sebuah Jabatan Penjara yang …

Hikayat Dunia
“Mama Cium Kami Dan Kata Mama ‘BALIK DULU’…” – Ibu Bapa Maut Kemalangan Lepas Hantar Tiga Beradik ke Kampung..

Musim cuti persekolahan biasanya merupakan saat menggembirakan yang paling ditunggu-tunggu oleh semua orang. Namun kegembiraan ini bertukar tragedi kepada tiga orang adik beradik yang kehilangan ibu bapa sebelum sempat menikmati alam cuti persekolahan. Menurut Berita Harian, tiga orang kanak-kanak; Muhammad Daris Wafiy, 10 tahun, Muhammad Daris Rayyan, 9 tahun dan …

%d bloggers like this: