Seorang Lelaki Ditemui Di Dalam Longkang Dan Disangkakan Telah Mati. Namun Apa Yang Terjadi Selepas Itu Amat MENGEJUTKAN Orang Ramai..

Hikayat Dunia

Satu kejadian yang disangkakan kes pembunuhan yang mengerikan ternyata bertukar menjadi satu kemalangan “kemalangan” yang lucu.

Menemui mayat setiap hari di jalanan bukanlah satu perkara yang mengejutkan bagi kebanyakan penduduk di Filipina terutamanya selepas perang Presiden Rodrigo Duterte mengenai dadah diperketatkan.
Itulah yang terjadi apabila seorang lelaki ditemui tidak sedarkan diri di dalam terusan, semua orang menganggap dia telah mati dan tidak ada yang mahu mendekatinya. Penduduk tempatan segera memaklumkan kepada pihak berkuasa, yang segera bertindak balas bergegas ke “tempat kejadian jenayah itu,” yang sebenarnya hanya menemui seorang lelaki mabuk yang dibiarkan di dalam ‘longkang’.

Jika tidak semua orang, kebanyakan dari mereka mempunyai “cerita mabuk” mereka sendiri yang boleh memalukan, tetapi tiada yang lucu seperti kes yang menimpa lelaki ini. Ia sangat tidak masuk akal bahawa cerita mabuk ini adalah berita baru! Pada pandangan pertama, lelaki itu kelihatan seolah-olah telah dilemparkan ke dalam longkang itu selepas dia dibunuh, tetapi dia sebenarnya mengharungi terlalu banyak keseronokan malam sebelumnya.

Pihak berkuasa membuat kesilmpulan bahawa dia terlalu mabuk dan mungkin terjatuh sendirinke dalam longkang tersebut sebelum hilang kesedaran sepenuhnya. Dia mendapati air yang keruh dan penuh sampah itu adalah tempat terbaik untuk berehat setelah penat berpesta. Pihak penyelamat manghadapi kesukaran untuk menarik dia ke atas kerana dia jauh ke dalam terusan dan agak berat.

Menerusi pos yang dimuatnaik oleh halaman Facebook Tidak rasmi: Ronald “Bato” Dela Rosa SolidSupporters itu kini telah mencapai 23,000 view, 4,600 komen dan 4,200 like seperti penulisan artikel ini.

“Lelaki itu mungkin akan menjauhkan diri dari alkohol untuk seketika.”

viral4real

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: