Suami Isteri Ini Terkejut Setelah Menyedari Mereka Pernah Dipertemukan Takdir Ketika Remaja..!!!

Image result for ye dan xue
Hikayat Dunia

Kisah ini membuka persoalan tentang suratan atau kebetulan.

Sepasang suami isteri di China terkejut kerana baru saja mengetahui bahawa mereka pernah ‘dipertemukan’ hampir 20 tahun lalu, dan semua bukti itu tanpa sengaja tercetak dalam sekeping gambar lama, lapor media tempatan, Sina News.

Ye dan isterinya Xue, bertemu dan jatuh cinta pada tahun 2011 di Chengdu. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasang anak perempuan kembar.

Namun hanya baru-baru ini, mereka menyedari bahawa mereka pernah melawat Dataran 4 Mei di bandar pesisiran laut, Qingdao, pada hari dan waktu yang sama.

Ye menyedari hal tersebut pada 4 Mac lalu di kediaman keluarga mertuanya, apabila dia sedang membelek gambar-gambar lama isterinya ketika muda.

Mengikut ceritanya, Xue pada tahun 2000 telah ke dataran itu bersama ibunya, yang bercuti di bandar itu selepas si ibu menjalani pembedahan.

Pada masa yang sama, Ye juga berada di dataran itu bersama rombongannya dan telah bergambar di hadapan tugu arca yang menjadi tarikan di situ.

Image result for ye dan xue

Xue yang berpakaian serba putih turut bergambar di hadapan tugu arca di dataran itu, tanpa mengetahui bahawa kelibat seorang lelaki yang tanpa senagaja terakam dalam gambarnya, adalah lelaki yang dikahwininya 18 tahun kemudian!

Ye yang melihat latar foto isterinya itu serta-merta mengenali dirinya sendiri.

“Saya pernah dengar isteri saya kata dia pernah melawat Qingdao. Saya juga pernah ke situ dan bergambar di dataran tersebut. Namun selama ini tidak pernah mengesyaki apa-apa.

“Apabila saya melihat gambar itu, saya terkejut dan bulu roma saya berdiri… Itu adalah saya, itu adalah ‘pose’ saya, namun dari sudut berbeza,” ujar Ye seperti yang dipetik dari portal Sina News.

Image result for ye dan xue

Ye kemudian dapat mencari semula gambarnya di dataran itu dalam simpanannya untuk mengesahkan dan membandingkan kedua-dua gambar tersebut.

Bagi Ye dan Xue, penemuan itu suatu yang amat luar biasa, istimewa dan membawa kegembiraan berganda dalam hidup mereka sekeluarga.

Kini kisah mereka sudah menjadi viral di China, dan ramai yang mengulas bahawa mereka sememangnya ditakdirkan untuk bersama!

Apa kata anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Kongsi Ya. Terima Kasih !! II

Sumber: Sumber

 

Hikayat Dunia
“Kevin Morais Yang Salurkan Maklumat Mengenai Kes Penyelewengan 1MDB Kepada Saya” – Clare Brown

Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown mendedahkan, mendiang Kevin Morais yang menyalurkan maklumat mengenai siasatan Jabatan Peguam Negara (AGC) mengenai kes penyelewengan SRC International Sdn Bhd yang pernah menjadi anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB). “Saya dihubungi secara langsung oleh orang itu (yang menyiapkan kertas pertuduhan). Saya rasa dia adalah …

Hikayat Dunia
KP SPRM Dedahkan Yang Beliau Pernah Diugut & Diintip Ketika Siasatan 1MDB Dulu..

22 Mei – Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia yang baharu, Dato’ Sri Haji Mohd Shukri Abdul telah mengadakan satu sidang media di ibu pejabat SPRM di Putrajaya. Beliau tampil dalam sidang media tersebut dan menceritakan pengalaman beliau ketika menyiasat kes 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum beliau dikatakan bersara …

Hikayat Dunia
Di usia 92 Tahun, Tun M Pandu Kereta Sendiri Untuk Memimjau Apa Yang Terjadi Di Kuala Lumpur..

Video Penuh Berada Di Bawah Artikel Kenapa Dr Mahathir pandu sendiri kereta Ini bukan kali pertama Perdana Menteri Malaysia ke 7, Tun Mahathir memandu kereta sendiri. Beliau tidak menggunakan pemandu peribadi dan pada usia yang menjangkau 93 tahun beliau masih kuat dan boleh pandu sendiri. Sebelum ini akhbar Sinar Harian …

%d bloggers like this: