Suami Isteri Ini Terkejut Setelah Menyedari Mereka Pernah Dipertemukan Takdir Ketika Remaja..!!!

Image result for ye dan xue
Hikayat Dunia

Kisah ini membuka persoalan tentang suratan atau kebetulan.

Sepasang suami isteri di China terkejut kerana baru saja mengetahui bahawa mereka pernah ‘dipertemukan’ hampir 20 tahun lalu, dan semua bukti itu tanpa sengaja tercetak dalam sekeping gambar lama, lapor media tempatan, Sina News.

Ye dan isterinya Xue, bertemu dan jatuh cinta pada tahun 2011 di Chengdu. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasang anak perempuan kembar.

Namun hanya baru-baru ini, mereka menyedari bahawa mereka pernah melawat Dataran 4 Mei di bandar pesisiran laut, Qingdao, pada hari dan waktu yang sama.

Ye menyedari hal tersebut pada 4 Mac lalu di kediaman keluarga mertuanya, apabila dia sedang membelek gambar-gambar lama isterinya ketika muda.

Mengikut ceritanya, Xue pada tahun 2000 telah ke dataran itu bersama ibunya, yang bercuti di bandar itu selepas si ibu menjalani pembedahan.

Pada masa yang sama, Ye juga berada di dataran itu bersama rombongannya dan telah bergambar di hadapan tugu arca yang menjadi tarikan di situ.

Image result for ye dan xue

Xue yang berpakaian serba putih turut bergambar di hadapan tugu arca di dataran itu, tanpa mengetahui bahawa kelibat seorang lelaki yang tanpa senagaja terakam dalam gambarnya, adalah lelaki yang dikahwininya 18 tahun kemudian!

Ye yang melihat latar foto isterinya itu serta-merta mengenali dirinya sendiri.

“Saya pernah dengar isteri saya kata dia pernah melawat Qingdao. Saya juga pernah ke situ dan bergambar di dataran tersebut. Namun selama ini tidak pernah mengesyaki apa-apa.

“Apabila saya melihat gambar itu, saya terkejut dan bulu roma saya berdiri… Itu adalah saya, itu adalah ‘pose’ saya, namun dari sudut berbeza,” ujar Ye seperti yang dipetik dari portal Sina News.

Image result for ye dan xue

Ye kemudian dapat mencari semula gambarnya di dataran itu dalam simpanannya untuk mengesahkan dan membandingkan kedua-dua gambar tersebut.

Bagi Ye dan Xue, penemuan itu suatu yang amat luar biasa, istimewa dan membawa kegembiraan berganda dalam hidup mereka sekeluarga.

Kini kisah mereka sudah menjadi viral di China, dan ramai yang mengulas bahawa mereka sememangnya ditakdirkan untuk bersama!

Apa kata anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Kongsi Ya. Terima Kasih !! II

Sumber: Sumber

 

Hikayat Dunia
Datin Yang Dera Amah Terlepas Hukuman Penjara.. Membuatkan Peguam Terkejut..!!

PETALING JAYA – Seorang datin terlepas hukuman penjara selepas mahkamah menghukum bon berkelakuan baik telah mengejutkan peguam kerana kesalahan yang dilakukan itu adalah serius di bawah Kanun Keseksaan. Menurut laporan media, suspek, Rozita Mohamed Ali didakwa menggunakan sebilah pisau, sebatang mop, sekaki payung dan penyangkut baju untuk menyerang mangsa menyebabkan …

Hikayat Dunia
SEORANG BANDUAN MINTA HISAP ROKOK SEBELUM MENGHADAP TALI GANTUNG TETAPI DIENDAHKAN. APA YANG TERJADI SELEPAS HUKUMAN MEMANG NAIK BULU ROMA..!

SETIAP kesalahan yang manusia telah buat sama ada kecil atau besar ia haruslah dihukum. Antara hukuman terberat dijatuhkan pada pesalah adalah Gantung Sampai Mati membuatkan orang takut akan hukuman ini. Disini ada satu cebisan atau kisah seram yang terjadi pada tukang gantung si pesalah di salah sebuah Jabatan Penjara yang …

Hikayat Dunia
“Mama Cium Kami Dan Kata Mama ‘BALIK DULU’…” – Ibu Bapa Maut Kemalangan Lepas Hantar Tiga Beradik ke Kampung..

Musim cuti persekolahan biasanya merupakan saat menggembirakan yang paling ditunggu-tunggu oleh semua orang. Namun kegembiraan ini bertukar tragedi kepada tiga orang adik beradik yang kehilangan ibu bapa sebelum sempat menikmati alam cuti persekolahan. Menurut Berita Harian, tiga orang kanak-kanak; Muhammad Daris Wafiy, 10 tahun, Muhammad Daris Rayyan, 9 tahun dan …

%d bloggers like this: