Terjumpa Pesawat Di Tengah Hutan Yang Diubahsuai Jadi Rumah, Rupanya Ianya Bertuan..!!

Hikayat Dunia

Pesawat yang jatuh dan terdampar di tengah hutan pasti mengerikan di bayang-bayang kita. Tapi tidak dengan pesawat ini!Pesawat yang ditemui di tengah hutan ini ternyata dimiliki oleh seorang konglomerat yang bernama Bruce Campbell.

Bruce membeli pesawat yang sudah tidak terpakai ini dan menyimpannya di dalam sebuah hutan di Oregon. Apabila ditanya alasannya, ternyata Bruce bertujuan untuk menukar pesawat ini menjadi “rumah” peribadinya.

Tentu saja Bruce yang mempunyai asas sebagai seorang jurutera, mengisi pesawat ini dengan perabot yang dia sukai.

Ada perabot

Tempat tidur

Ruang kerja

“Ruang tamu” dan bilik mandi

Bruce mengatakan kalau dia tinggal di dalam pesawat ini kira-kira 6 bulan setiap tahun dan 6 bulan lain dia tinggal di Jepun untuk berniaga. Dia mengatakan kalau pesawat ini dia beli kira-kira 300 dolar pada masa itu (kira-kira 300 juta rupiah) semasa ia muda.

Bruce mengatakan kalau pesawat ini dijual lagi, harganya akan mencapai 220,000 dolar (kira-kira 2.9 bilion rupiah)!

Awalnya Bruce ingin membina rumah dengan sebuah kereta van, tapi sayangnya, kereta van saiznya terlalu kecil untuk dijadikan rumah. Kerana itu dia membuat keputusan untuk membeli pesawat dan membinanya menjadi sebuah rumah.

Nah selesai berbicara soal pesawat yang dijadikan rumah, gimana kalau pesawat yang kita tumpangi mendapat masalah? Apa yang boleh penumpang lakukan?

1. Seboleh mungkin cari pesawat yang modelnya keluaran terbaru. Anda boleh mencari tahu jenis-jenis pesawat yang baru dikeluarkan di internet.

2. Tentu saja selain pesawat, carilah syarikat besar yang cukup ternama dan perkhidmatannya memuaskan. Kadang-kadang penerbangan yang diadakan oleh syarikat besar tidak selalu mahal.

3. Usahakan cari penerbangan yang tidak berlanjutan, kerana keadaan semasa pesawat berlepas dan mendarat sebenarnya adalah saat-saat yang paling berbahaya bagi sebuah pesawat.

4. Kalau anda mempunyai peluang untuk memilih tempat duduk, carilah tempat duduk yang paling dekat dengan pintu keluar. Kalau tidak, perhatikan penggunaan dan selalu ingat arah jalan keluar.

5. Kalau anda duduk di tingkap, pastikan sewaktu-waktu kalau penerbangan anda tetap aman melalui tingkap kecil yang boleh anda intip.

Sumber – Penjejak Info

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: