TPM Wanita Pertama Malaysia Datuk Seri Dr Wan Azizah Hanya Follow Seorang Artis Ni Sahaja Di IG, Dan Kamu Pasti Terkejut Apabila Tahu Siapa Artis Tersebut!

Hikayat Dunia

Umum mengetahui bahawa Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail telah pun diberi mandat untuk memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri Malaysia selepas kemenangan di PRU 14 baru-baru ini. Beliau juga merupakan Timbalan Perdana Menteri Wanita Pertama yang dilantik di negara ini.

Selain bergiat aktif dalam bidang politik, Datuk Seri Dr. Wan Azizah juga aktif di laman sosial seperti Facebook, Instagram dan juga Twitter.

Kami di sini juga nak share sesuatu yang gembira di mana Jep Sepahtu merupakan antara satu-satunya selebriti di Malaysia yang Datuk Seri Dr. Wan Azizah ikuti menerusi laman sosial, Instagram.

Apa tidaknya kalau lihat di ‘Following’ Instagram Timbalan Perdana Menteri Malaysia kita, hanya 46 akaun Instagram yang beliau ikuti dan rata-ratanya hanyalah tokoh-tokoh politik.

Dan ini merupakan respon positif dari Jep Sepahtu ,

”Alhamdulillah saya sangat-sangat gembira. Cuma macam tak percaya takut Timbalan Perdana Menteri Malaysia tertekan follow (tak sengaja)🤣.”

“Apatah lagi saya sangat mengagumi ketabahan dan kesabaran yg dimiliki oleh beliau”.

Selain itu, Jep turut meluahkan rasa gembira di atas pembebasan suami kepada Datuk Seri Dr. Wan Azizah iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim pada hari ini.

Apa pun,kami yakin Datuk Seri Dr. Wan Azizah mampu menjalankan tugas dan juga menerima mandat yang diberikan oleh rakyat.

Semoga segalanya dipermudahkan untuk mereka yang memimpin #MalaysiaBaharu ini.

sumber: sinar.fm/keluarga magazine

Hikayat Dunia
“Kevin Morais Yang Salurkan Maklumat Mengenai Kes Penyelewengan 1MDB Kepada Saya” – Clare Brown

Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown mendedahkan, mendiang Kevin Morais yang menyalurkan maklumat mengenai siasatan Jabatan Peguam Negara (AGC) mengenai kes penyelewengan SRC International Sdn Bhd yang pernah menjadi anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB). “Saya dihubungi secara langsung oleh orang itu (yang menyiapkan kertas pertuduhan). Saya rasa dia adalah …

Hikayat Dunia
KP SPRM Dedahkan Yang Beliau Pernah Diugut & Diintip Ketika Siasatan 1MDB Dulu..

22 Mei – Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia yang baharu, Dato’ Sri Haji Mohd Shukri Abdul telah mengadakan satu sidang media di ibu pejabat SPRM di Putrajaya. Beliau tampil dalam sidang media tersebut dan menceritakan pengalaman beliau ketika menyiasat kes 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum beliau dikatakan bersara …

Hikayat Dunia
Di usia 92 Tahun, Tun M Pandu Kereta Sendiri Untuk Memimjau Apa Yang Terjadi Di Kuala Lumpur..

Video Penuh Berada Di Bawah Artikel Kenapa Dr Mahathir pandu sendiri kereta Ini bukan kali pertama Perdana Menteri Malaysia ke 7, Tun Mahathir memandu kereta sendiri. Beliau tidak menggunakan pemandu peribadi dan pada usia yang menjangkau 93 tahun beliau masih kuat dan boleh pandu sendiri. Sebelum ini akhbar Sinar Harian …

%d bloggers like this: