TAKUT HILANG KELUARGA, PENGARAH SYARIKAT SANGGUP BUNUH DAN BUANG MAYAT SKANDAL DALAM TROLI TONG SAMPAH UNTUK SEMBUNYI BUKTI CURANG!!!

Hikayat Dunia

Seorang pengarah syarikat kewangan Hong Kong yang dituduh melakukan pembunuhan mendakwa ketakutan kehilangan keluarganya membuatnya tidak mengakui membunuh perempuan simpanannya selama tempoh enam tahun di mana dia ‘sangat pengecut’ dan ‘sangat egois’.

Ivan Chan Man-sum, 44, mendedahkan buat kali pertama pada hari Selasa di Mahkamah Tinggi bahawa dia telah menjual badan Chun Ka-yee, yang tidak pernah ditemui, berkata beliau mahu mengambil tanggungjawab beliau dengan berkongsi keseluruhan cerita.

Mahkamah mendengar Chan memanjat mencari tapak pelupusan selepas dia membunuh Chun, 33, yang dipanggilnya “KK”, dan melepaskannya dari Taman Amoy di Kowloon Bay dalam beg nilon pada 7 Oktober 2011.

“Saya sangat takut,” katanya kepada juri pada hari kedua kesaksiannya. “Saya hanya memandu kerana saya tidak tahu di mana saya boleh meletakkan jenazah.”

Dia mengisi semula minyak keretanya di sebuah stesen servis di Tseung Kwan O dan memandu ke kawasan perumahan, memikirkan dia boleh melupuskan badan di titik pengumpulan sampahnya. Tetapi dia berubah fikiran apabila melihat terdapat banyak orang yang bekerja di tapak, dan memandu.

Kemudian dia mendapati troli sampah yang besar diletakkan di luar sebuah kampung yang terletak di antara Tseung Kwan O dan Sai Kung dan memutuskan untuk menjadi tempat.

“Saya membawa beg nylon dan kemudian saya memasukkannya ke dalam troli besar,” katanya. “Saya menutup beg nylon dengan sampah yang saya dapati di dalam troli sampah yang besar dan segera meletakkan penutup di atas.”

Chan teringat mengambil rehat yang tenang di pantai Clear Water Bay selepas kembali bekerja pada hari itu kerana dia berasa sangat sedih.

“Saya tidak mempunyai kedamaian dalam hati saya,” katanya. “Saya tidak mempunyai cara untuk menenangkan diri saya.”

Peguamnya Steve Chui bertanya: “Adakah anda mempunyai, pada semua masa yang material, sebarang niat untuk membunuh KK?”

“Tidak,” jawab Chan sambil menggeleng.

Semasa mengakui membunuh Chun, bapa yang telah berkahwin itu mengaku tidak bersalah terhadap pembunuhan.

Selama dua hari berikutnya, Chan teringat, dia memberi perhatian kepada berita itu untuk melihat sama ada terdapat sebarang laporan mengenai penemuan jenazah.

Secara kebetulan, isterinya kemudian menghantar kereta itu untuk waxing bulanan dan sterilisasi.

Chan kemudian meminta penghias untuk membersihkan flat Chun untuk mencipta kesan bahawa dia sudah meninggalkan dan berpindah.

Dia juga menggunakan nombor telefonnya untuk menghantar mesej kepada orang yang mencari dia dan memberitahu kawan-kawan dia telah bersenang-senang.

“Terima kasih, saya baik-baik saja,” katanya dalam salah seorang daripada mereka. “Mahukan kedamaian. Simpan terus melalui telefon. ”

Chan kemudian memberitahu psikologi Chun dalam mesej: “Saya akan tinggal di tanah besar untuk tempoh masa, hubungi anda pada hari selepas kembali.”

Tetapi dia tidak mengekalkan fasad tersebut, mengatakan bahawa interaksi itu telah membuatnya cemas. Dia melupuskan kad SIM untuk menghentikan sebarang hubungan selanjutnya.

Penolong Pengarah Kanan Penuntut Umum Anna Lai Yuen-kee menyatakan bahawa Chan hanya mengakui pembunuhan bulan ini.

“Bolehkah anda memberitahu kami sebab mengapa anda tiba-tiba mengakui membunuh [Chun] selepas enam tahun?” Katanya.

Chan menjawab bahawa dia telah “sangat pengecut” dan “sangat mementingkan diri sendiri”. Dia menambah bahawa dia tidak mempunyai keberanian untuk menghadapi akibatnya dan bimbang tentang isterinya, yang menderita kerana ketidaksetiaannya.

“Sekarang saya kehilangan keluarga saya. Saya kehilangan isteri saya. ”

Menghadapi pendakwa, dia menarik nafas panjang, dijeda dan ditelan. “Saya ingin memberitahu anda kejadian keseluruhan dari awal hingga akhir, dengan harapan bahawa dalam berbuat demikian … saya mengambil tanggungjawab saya. Itulah sebabnya saya perlu mengaku bersalah [kepada pembunuhan]. ”

Perbicaraan berterusan dengan keterangan Chan sebelum Madam Justice Anthea Pang Po-kam.

 

Sumber : Pelbagai

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: