IBUNYA PANIK DAN SEGERA BAWA KE HOSPITAL KECEMASAN SELEPAS ANAKNYA MAKAN PISANG YANG ADA GARISAN MERAH INI!!!

banana
Hikayat Dunia

Semua pasti tahu bahawa buah-buahan dan sayur-sayuran sangat disyorkan oleh pakar-pakar untuk dimasukkan ke dalam diet harian kami. Dan sebabnya adalah ianya sangat rendah kalori, sangat tinggi dalam vitamin, mineral, fitokimia, dan juga serat. Apabila ia datang kepada pisang, ia penuh dengan kalium dan magnesium. Kanak-kanak yang makan pisang secara berkala mempunyai penglihatan yang lebih baik dan tulang yang lebih kuat.

Seorang ibu dari UK tahu ini. Suatu hari dia pergi ke kedai tempatan untuk membeli beberapa pisang tetapi selepas dia memotong mereka terbuka, dia suspek bahawa pisang itu adalah punca anak perempuannya, Dionne, sakit.

Dionne sedang makan pisang dari pasar raya Morrisons di rumahnya di UK dan tiba-tiba mula  jatuh sakit. Ibunya, Lissa Merlin, memutuskan untuk memotong pisang dan dia mendapati ada garisan merah di tengah-tengah buahnya.

 

banana

Apa yang ditemui ibu adalah satu garis merah, yang merupakan acuan yang disebabkan oleh sejenis kulat yang disebut Nigrospora. Ia adalah kulat filamen udara di Ascomycota philum tetapi ia sebenarnya tidak toksik. Walau bagaimanapun, ibu yang bimbang memutuskan untuk mengambil anak perempuannya yang berusia 8 tahun ke hospital. Sekarang gadis itu telah pulih sepenuhnya dan dia benar-benar baik.

banana

Seorang lagi ibu bapa dari Liverpool telah membeli pisang yang juga mengandungi garisan yang sama. “Ketika saya mengupas kulit dari buah kegemaran saya, saya agak bimbang tentang urat merah yang sepertinya berjalan sepanjang. Ia seperti apa yang pernah saya lihat sebelum ini dan dengan berhati-hati saya memutuskan untuk mundur dari pisang itu. ”

banana

Wakil-wakil pasaran di UK di mana Lissa berbelanja mengeluarkan kenyataan yang berbunyi: “Kami minta maaf atas kesulitan anak perempuan Puan Merlin. Produk ini tidak memenuhi piawaian kualiti yang ketat. Bagaimanapun, kami ingin memberi jaminan bahawa ia adalah acuan yang tidak berbahaya kepada manusia. ”

 

Sumber : Metdaan

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: