‘Sampah Paling Bising..!!’ – Tweet Wanita Ini Buatkan Ramai Netizen BERBALAH..!!

Hikayat Dunia
Awal pagi tadi, seorang pengguna Twitter memuat naik gambar sekumpulan besar penunggang motosikal yang memenuhi sebuah stesen minyak dengan kapsyen yang mengundang pelbagai reaksi netizen.
“Sampah paling bising,” tulisnya.
Tweet yang dimuat naik jam 3.17 pagi  hari ini telah dikicau semula sebanyak 6,288 kali dan disukai 3,079 warga Twitter.
Bagaimanapun, tweet wanita berkenaan menimbulkan rasa kurang senang segelintir individu yang mengecamnya secara terbuka.
“Act thats nothing wrong. Benda biasalah tu bila banyak kenderaan. Keadaan akan jadi bising sebab bunyi kenderaan. Bukan diorang saja-saja, dah motor diorang bunyi macam tu plus banyak. So kau nak expect apa? Sunyi sepi macam taman sorga? Gimati masuk syurga je lah kalau macam tu.” – Kamalarridha
“Sampah? Amboi, sedapnya cakap orang sampah. Elok sangat ke awak tu nak mengata orang sampah?” – Hazer
“Tegur elok-elok boleh kan? Tak payah nak sampah-sampah. Okay, happy new year, kami terima semua apa yang ditegur dan dihina. Ya, kami kan sampah, takde maruah. Maseh abang-abang dan kakak sekalian.” – Hfzhssn
“Kita tak ada hak nak cop kan orang sebagai sampah. Kita bukan tuhan, jadi jangan buat kerja tuhan. Buat kerja akak je tau scroll timeline ha main senyap-senyap okey.” – Ahmng
Walau bagaimanapun, ada yang tampil mempertahankan ‘teguran’ wanita berkenaan.
“Yang sampah tu bila korang buat bising ramai-ramai dekat stesen minyak tu. Bingit betul. Nak konvoi ramai-ramai tu orang tak kisah.” – Muaz
“Yes true, setuju. Semak bila bising-bising. Perangai dah boleh elok-elok dah. Bayar, isi, blah. Shell bukan tempat berkumpul. Nak berkumpul bising-bising, sila ke dataran. Sekian.” – Lou
“Mat Moto dan Mat Rempit tiada bezanya kalau korang memekak macam anak **** dan membahayakan/menyusahkan pengguna jalan raya yang lain. Kesimpulannya, mereka sampah.” – Bakakashi
“Actually tak kisah nak isi minyak di situ. Tiada siapa berhak nak melarang tetapi yang kitorang bengang sekarang ni, kau main press tali minyak tu berlawan-lawan dengan motor lain, is it still normal bro?” – Amy
Difahamkan, tweet berkenaan masih mendapat respon dari pengguna Twitter yang berbeza pendapat seperti tiada penghujungnya.
budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: