Wanita Ini Bercerai Dengan Suami Yang Lumpuh.. Kemudian Kahwin Dengan Kawannya Untuk Sama-Sama Jaga Bekas Suaminya..

Hikayat Dunia

Shaanxi, China – Seorang wanita disini membuktikan dirinya sebagai seorang isteri yang taat setia apabila sanggup bercerai dengan suaminya yang lumpuh sebelum berkahwin dengan rakan suaminya.

Yang heroicnya, wanita itu berkahwin dengan rakan suaminya itu supaya dapat bersama-sama menjaga bekas suaminya yang lumpuh itu.

Wanita terbabit yang dikenali sebagai Xie Xiping, telah menjaga bekas suaminya itu, Xu Xihan sejak dia lumpuh dalam satu insiden letupan pada 2002.

Mengingat kembali kisahnya, Xu menceritakan bagaimana jiran-jiran percaya isterinya itu akan melarikan diri selepas 3 bulan. Bagaimanapun, isterinya itu berkeras untuk menjaga Xu bersama-sama dengan anak-anak mereka.

Bagaimanapun, Xu menginginkan isterinya supaya hidup bahagia. Akhirnya pada 2009, Xu berjaya memujuk Xie untuk bercerai dan menyaksikan Xie berkahwin dengan rakannya, Liu Zongkui.

Sejak dari itu, Liu menggalas dua tanggungjawab sekaligus, iaitu menjaga Xie membantu isterinya untuk menjaga Xu. Pada 2012, Xie telah melahirkan anak lelaki baru.

Biarpun hidup dalam susur galur yang mengelirukan, ‘keluarga’ enam anggota itu hidup bahagia.

“Saya akan tetap bersama kamu hingga ke akhir selagi kamu tidak tinggalkan saya”, kata Xu. -Sumber: Siakapkeli.my

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: