“SELAMAT TINGGAL SAYANG…” AYAH BERIKAN CIUMAN TERAKHIR PADA ANAK PEREMPUANNYA YANG MATI KERANA DIBUNUH IBU SENDIRI

92997-1-010
Hikayat Dunia

Apabila kedua ibu bapa memutuskan bahawa mereka tidak lagi mahu menjadi hidup bersama-sama dan berpisah, sepatutnya kebajikan anak yang tersepit dalam perpisahan ini tidak seharusnya diabaikan, dan kisah di bawah ini adalah sebagai pengajaran sekiranya anak terabai.

92997-1-008

Senad dan bekas isterinya, Sanda berpisah sejak tahun lepas dan apabila Sanda membuat keputusan untuk pindah keluar dan tinggal dengan teman lelaki barunya. Teman lelaki baru Sanda juga ada anaknya sendiri dan kedua-duanya bercadang untuk bergabung keluarga dan memulakan hidup baru. Arina, iaitu anak perempuan hasil perkahwinan Senad dan Sanda memilih untuk tinggal bersama ibunya, dan di situlah  itu lah keadaan mula berubah.

Pada suatu hari, Senad ternampak lebam misteri di badan anaknya. Pihak Kebajikan tidak jumpa apa-apa bukti jenayah pada mulanya, tapi bila Arina dijumpai dengan lebih banyak lebam dan kecederaan, Senad mengesyaki yang Arina telah didera, dan selepas siasatan, pihak polis mendapati keterangan si ibu tidak konsisten dengan keadaan sebenar.

92997-2-005

Malangnya Arina tidak sempat diselamatkan dan meninggal dunia disebabkan terlalu lemah dan kesan trauma kecederaan atas dirinya. Ayahnya yang dalam keadaan sedih sempat memberikan ciuman terakhir pada anaknya sebelum anaknya pergi, manakala ibu Arina serta teman lelakinya akhirnya ditahan atas dakwaan  penderaan kanak-kanak dan membunuh tanpa niat dan dipenjarakan.

92997-4-005

Sungguh menyayat hati bila melihat anak yang tidak berdosa maut di tangan ibunya sendiri yang sepatutnya menjaganya dengan penuh kasih sayang. Semoga kisah ini menjadi pengajaran kepada kita semua. Ingatlah bahawa anak adalah anugerah yang paling tidak ternilai untuk kita, dan sudah menjadi tanggungjawab kita sebagai ibu bapa untuk menjaga dan melindung mereka.

 

Sumber : Goodfullness

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: