“SELAMAT TINGGAL SAYANG…” AYAH BERIKAN CIUMAN TERAKHIR PADA ANAK PEREMPUANNYA YANG MATI KERANA DIBUNUH IBU SENDIRI

92997-1-010
Hikayat Dunia

Apabila kedua ibu bapa memutuskan bahawa mereka tidak lagi mahu menjadi hidup bersama-sama dan berpisah, sepatutnya kebajikan anak yang tersepit dalam perpisahan ini tidak seharusnya diabaikan, dan kisah di bawah ini adalah sebagai pengajaran sekiranya anak terabai.

92997-1-008

Senad dan bekas isterinya, Sanda berpisah sejak tahun lepas dan apabila Sanda membuat keputusan untuk pindah keluar dan tinggal dengan teman lelaki barunya. Teman lelaki baru Sanda juga ada anaknya sendiri dan kedua-duanya bercadang untuk bergabung keluarga dan memulakan hidup baru. Arina, iaitu anak perempuan hasil perkahwinan Senad dan Sanda memilih untuk tinggal bersama ibunya, dan di situlah  itu lah keadaan mula berubah.

Pada suatu hari, Senad ternampak lebam misteri di badan anaknya. Pihak Kebajikan tidak jumpa apa-apa bukti jenayah pada mulanya, tapi bila Arina dijumpai dengan lebih banyak lebam dan kecederaan, Senad mengesyaki yang Arina telah didera, dan selepas siasatan, pihak polis mendapati keterangan si ibu tidak konsisten dengan keadaan sebenar.

92997-2-005

Malangnya Arina tidak sempat diselamatkan dan meninggal dunia disebabkan terlalu lemah dan kesan trauma kecederaan atas dirinya. Ayahnya yang dalam keadaan sedih sempat memberikan ciuman terakhir pada anaknya sebelum anaknya pergi, manakala ibu Arina serta teman lelakinya akhirnya ditahan atas dakwaan  penderaan kanak-kanak dan membunuh tanpa niat dan dipenjarakan.

92997-4-005

Sungguh menyayat hati bila melihat anak yang tidak berdosa maut di tangan ibunya sendiri yang sepatutnya menjaganya dengan penuh kasih sayang. Semoga kisah ini menjadi pengajaran kepada kita semua. Ingatlah bahawa anak adalah anugerah yang paling tidak ternilai untuk kita, dan sudah menjadi tanggungjawab kita sebagai ibu bapa untuk menjaga dan melindung mereka.

 

Sumber : Goodfullness

 

 

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: