Traffic Jem Gara2 Kanggaru Bertinju Di Tengah Jalan!

A driver on an Australian road has had his journey interrupted by a pair of sparring kangaroos
Hikayat Dunia

 

AUSTRALIA : Perjalanan beberapa pemandu sebuah jalan raya di Australia telah tersekat sementara diakibatkan oleh dua ekor kanggaru bertinju di tengah jalan.

Konflik pertarungan itu membuatkan lalu lintas berhenti apabila mereka masing2 menumbuk, menendang dan bergelut antara satu sama lain di tengah2 jalan.

Pergaduhan kanggaru tersebut itu siap diselang-seli dengan renungan tajam antara satu sama lain sambil meninju dan menerajang, masing-masing merancang langkah mereka yang seterusnya.

Trafik hanya dapat diteruskan semula setelah kedua2 ekor kanggaru tersebut menukar lokasi gelanggang mereka ke tepi jalan dan akhirnya ke belukar berhampiran.

Their fight is broken up with a few tense stare-downs between blows as they each plot their next move

Masih belum diketahui apa yang menyebabkan perselisihan antara dua kanggaru tersebut, dan siapa pemenangnya. Diharap kedua-dua kangaru tersebut dapat berdamai.

 

Sumber : daily.co.uk

 

Hikayat Dunia
“Kevin Morais Yang Salurkan Maklumat Mengenai Kes Penyelewengan 1MDB Kepada Saya” – Clare Brown

Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown mendedahkan, mendiang Kevin Morais yang menyalurkan maklumat mengenai siasatan Jabatan Peguam Negara (AGC) mengenai kes penyelewengan SRC International Sdn Bhd yang pernah menjadi anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB). “Saya dihubungi secara langsung oleh orang itu (yang menyiapkan kertas pertuduhan). Saya rasa dia adalah …

Hikayat Dunia
KP SPRM Dedahkan Yang Beliau Pernah Diugut & Diintip Ketika Siasatan 1MDB Dulu..

22 Mei – Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia yang baharu, Dato’ Sri Haji Mohd Shukri Abdul telah mengadakan satu sidang media di ibu pejabat SPRM di Putrajaya. Beliau tampil dalam sidang media tersebut dan menceritakan pengalaman beliau ketika menyiasat kes 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum beliau dikatakan bersara …

Hikayat Dunia
Di usia 92 Tahun, Tun M Pandu Kereta Sendiri Untuk Memimjau Apa Yang Terjadi Di Kuala Lumpur..

Video Penuh Berada Di Bawah Artikel Kenapa Dr Mahathir pandu sendiri kereta Ini bukan kali pertama Perdana Menteri Malaysia ke 7, Tun Mahathir memandu kereta sendiri. Beliau tidak menggunakan pemandu peribadi dan pada usia yang menjangkau 93 tahun beliau masih kuat dan boleh pandu sendiri. Sebelum ini akhbar Sinar Harian …

%d bloggers like this: