Seekor Anjing Basah Dan Kotor Tiba-Tiba Datang Ke Majlis Semasa Pasangan Ini Membaca Ikrar Perkahwinan, Apa Yang Dilakukannya Selepas Itu Amatlah Mengejutkan!!!

Hikayat Dunia

 

Marília dan Matheus pada mulanya merancang untuk mengadakan majlis perkahwinan di luar, Tetapi pasangan dari Brazil agak kecewa apabila hujan ribut membuatkan mereka terpaksa mengubah rancangan pada saat-saat akhir.

Ketika hujan lebat mula turun, pasangan itu terpaksa pindah ke dalam untuk meneruskan upacara perkahwinan mereka.

Ketika para tetamu mengambil tempat duduk mereka, seekor anjing liar dengan badan basah dan kaki berlumpur tiba-tiba muncul entah dari mana. Tetamu cuba menghalau anjing itu, dan pengiring lelaki membawa anjung itu ke luar.

Lagu korus perkahwinan mula dimainkan, pasangan pengantin bersedia untuk membaca ikrar, tapi mengejutkan, anjing itu datang lagi!

Sekali lagi, anjing itu dihalau kembali ke luar ke luar hujan oleh tetamu dan kakitangan majlis agar upacara dapat diteruskan . Tetapi ketika pasangan itu mula membaca ikrar perkahwinan mereka ,anjing itu datang lagi.

Anjing yang sedang kesejukan dan basah siap berbaring lagi untuk tidur siang di kain renda putih indah Marília. Cuma kali ini, anjing itu akhirnya telah memenangi hati semua orang. Mereka tidak tahan untuk melihatnya kembali kebasahan dalam hujan sekali lagi … terutamanya Marília, yang suka haiwan, tersentuh dengan tindakannya  dan akhirnya hanya membiarkan anjing itu berehat di gaunnya.

Hujan akhirnya berhenti, tetapi anjing itu dibiarkan berada di dalam. Apabila majlis tamat, Marília and Matheus cuba mencari anjing tu semula tapi dia sudah hilang dalam kegelapan malam. Pasangan itu tidak mengalah dan terus mencari anjing itu dan akhirnya berjaya menjumpainya.

Anjing itu yang dinamakan Snoop dibersihkan dan diberi makan serta kasih sayang yang tidak terhingga. Biarpun majlis perkahwinan impian mereka tidak berjalan seperti yang dirancangkan, tetapi Marília and Matheus telah mendapat ahli keluarga baru yang melambangkan kebahagiaan mereka.

 

Sumber: Little Things

Kredit Imej : Felipe Paludetto

 

Hikayat Dunia
“Kevin Morais Yang Salurkan Maklumat Mengenai Kes Penyelewengan 1MDB Kepada Saya” – Clare Brown

Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown mendedahkan, mendiang Kevin Morais yang menyalurkan maklumat mengenai siasatan Jabatan Peguam Negara (AGC) mengenai kes penyelewengan SRC International Sdn Bhd yang pernah menjadi anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB). “Saya dihubungi secara langsung oleh orang itu (yang menyiapkan kertas pertuduhan). Saya rasa dia adalah …

Hikayat Dunia
KP SPRM Dedahkan Yang Beliau Pernah Diugut & Diintip Ketika Siasatan 1MDB Dulu..

22 Mei – Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia yang baharu, Dato’ Sri Haji Mohd Shukri Abdul telah mengadakan satu sidang media di ibu pejabat SPRM di Putrajaya. Beliau tampil dalam sidang media tersebut dan menceritakan pengalaman beliau ketika menyiasat kes 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) sebelum beliau dikatakan bersara …

Hikayat Dunia
Di usia 92 Tahun, Tun M Pandu Kereta Sendiri Untuk Memimjau Apa Yang Terjadi Di Kuala Lumpur..

Video Penuh Berada Di Bawah Artikel Kenapa Dr Mahathir pandu sendiri kereta Ini bukan kali pertama Perdana Menteri Malaysia ke 7, Tun Mahathir memandu kereta sendiri. Beliau tidak menggunakan pemandu peribadi dan pada usia yang menjangkau 93 tahun beliau masih kuat dan boleh pandu sendiri. Sebelum ini akhbar Sinar Harian …

%d bloggers like this: