Niatnya Ingin Menolong Adik Perempuannya yang Hampir Diperkosa, Namun Dia Sendiri Telah Dipukul Dengan Tukul Besi di Kepala Hingga..

Hikayat Dunia

Seseorang mampu berbuat apa saja untuk menyelamatkan seseorang yang dicintai dan disayangi. Hal tersebut tidak hanya dilakukan oleh orang dewasa saja tapi juga mampu dilakukan oleh anak-anak yang berbekal dengan firasat.

Seperti seorang anak laki-laki berusia 8 tahun bernama Dante Daniels asal California, Amerika Serikat (AS) rela membahayakan dirinya sendiri demi menyelamatkan adiknya yang terancam bahaya.

Dante Daniels diketahui nekad melawan seorang lelaki dewasa yang hendak memperkosa adik perempuannya. Saat itu Dante Daniels yang berusia 7 tahun duduk di bangku kelas 3 sekolah dasar Oakridge, California.

Saat serangan terjadi, ibu Dante, Elizabeth Salone diketahui tengah bersama 2 anaknya dan telah menjadi mangsa serangan. Seluruh anggota keluarga diketahui diserang dengan dipukul menggunakan tukul besi.

Monique Brown nenek sepasang saudara tersebut mengatakan bahwa Dante mendapatkan pukulan paling keras dari pelaku karena ia mencuba melindungi dan menyelamatkan adiknya. Tak hanya palu, pelaku juga mengancam mangsanya menggunakan pisau.

Akibat luka parah yang diderita, ibu dan kedua anaknya itu harus dirawat di hospital. Nyawa Elizabeth dan Danae berhasil selamat, namun Dante tewas 6 hari setelah mendapat perawatan.

Tapi akibat pukulan palu tersebut, Elizabeth kehilangan penglihatan pada mata kirinya. “Mungkin mata kirinya Elizabeth tidak akan pernah mampu melihat lagi,” ujar Brown.

Pelaku yang bernama Deandre Chaney diketahui merupakan bekas kekasih dari ibu Dante dan Elizabeth.

Sementara itu polis telah berhasil menangkap Chaney. Pelaku yang berusia 23 tahun akan menghadapi hukuman penjara dalam waktu lama atas tindak pembunuhan dan percubaan pemerkosaan terhadap anak yang berusia di bawah 14 tahun.

Kini keluarga malang tersebut memerlukan sumbangan bantuan dana untuk membayar biaya perawatan. Kisah keberanian Dante membuat beberapa orang tak segan mengulurkan bantuan bagi mereka.

Sumber : kisahbenar

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: