Ibu Ini Melahirkan Bayi Yang Meninggal dan Sudah Dikuburkan, Tapi Kemudian Mereka Menggali Semula dan Menemukan…

Hikayat Dunia

Di China ada kejadian yang sangat mengejutkan. Seorang wanita melahirkan bayinya pada usia yg hanya 6 bulan dan melahirkan bayi pramatang yang tiba-tiba meninggal dunia. Wanita itu kemudiannya segera dibawa ke hospital untuk dibantu, sementara bayi itu sudah di kubur di rumahnya.

Jadi inilah yang berlaku. Pasangan ini mempunyai anak perempuan berusia 7 tahun. Isterinya kemudian hamil anak kedua, tetapi kerana mereka miskin, mereka akhirnya tidak mempunyai duit untuk memeriksa kandungannya dengan doktor.

Sehingga suatu hari, ketika wanita ini membuat kerja, dia merasakan sakit perutnya dan berdarah. Dia segera mencari ibunya yang baru saja pulang dari kerja.

Kerana pendarahan itu, akhirnya wanita ini melahirkan bayi di rumahnya , tetapi anak yang dilahirkan ini nampaknya tidak bernafas lagi. Kerana pendarahan itu, mereka akhirnya memanggil ambulans dan membawa wanita itu ke hospital dan menganggap bayi itu mati lalu mengabaikannya.

Tiba di hospital, doktor bertanya semua keadaan. maka wanita itu mengatakan bahawa bayi itu sempat mengeluarkan suara .

Doktor dengan segera berkata bunyi itu adalah tanda bayinya masih hidup! Jadi mereka terus ke rumah wanita itu dan mendapati bahawa wanita itu telah menguburkan bayi itu di bawah pokok.

Akhirnya mereka menggali dan mendapati bahawa bayi itu masih hidup! Hanya badanya saja penuh dengan tanah dan darah. Akhirnya mereka membawa bayi ke hospital untuk mendapatkan bantuan.

Setelah pemeriksaan, bayi itu dilahirkan seberat 1.8 kilogram pada usia hanya 6 bulan. Kerana dia telah menjadi sejuk untuk masa yang lama, bayi ini sangat lemah, tetapi setelah dirawat, ternyata ia boleh diselamatkan.

Tetapi pasangan ini sangat miskin dan tidak mempunyai duit untuk menjaga anaknya. Sehingga akhirnya cerita mereka menyentuh hati ramai orang dan akhirnya Ada yang membantu pasangan ini untuk menjaga anaknya dan menyelamatkan bayi kecil ini yang merupakan Satu keajaiban!

Sumber : BS

 

 

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: