Lelaki Waris Peti Besi Simpanan Buruk Keluarga Dan Terkejut Besar Apabila Membukanya…

Hikayat Dunia

Bayangkan sekiranya kamu yang tiba-tiba mewarisi peti besi simpanan keluarga lama-di mana kamu langsung tidak mengetahui apa kandungannya.

Selepas dengan susah payahnya berjaya memindahkan peti besi tersebut yang beratnya 454 kilogram dari bilik bawah tanah rumah pakcik moyangnya bakal dirobohkan dalam keadaan selamat, Jacob, pemilik barunya, tidak terfikir apa yang mungkin ada di dalamnya, Jacob membuka peti besi tersebut dan terkejut dengan dengan apa yang dijumpainya….

Pada mulanya peti tersebut hanya kelihatan seperti mengandungi dokumen2 lama dan nampak tidak menarik.

“Saya tidak tahu apa yang saya akan jumpa mulanya apabila saya memusing kunci ini. Arwah pakcik moyang saya suka emas, tanah, dan barang2 klasik, tetapi dia membuat wangnya di pasaran saham kebanyakannya. Menjadi petani di tengah-tengah Illinois mustahil boleh dapat banyak dividen dan dia tahu itu. ”

Namun selepas memeriksa kesemua dokumen tersebut, dia menemui dua jenis Sijil Saham Disney berbeza berjumlah 30 saham. Dari apa yang kami faham, trust funding pakcik moyang saya (yang namanya sijil-sijil masuk) telah ditutup dan dibubarkan apabila dia lulus. ”

Tetapi beberapa pengguna Imgur mencadangkan agar Jacob berjumpa pakar penasihat kewangan (selepas Jacob share berkenaan dengan proses pemindahan peti besi itu di media sosial Imgur), dan Jacob menuruti cadangan tersebut.

“Selepas berhubung dengan [penasihat kewangan] dan melakukan beberapa kertas kerja dan penyelidikan, ternyata sijil-sijil ini ini masih valid!!!

Menurut pakar, sijil2 saham tersebut tersebut masih masih ada value dan tunggakan yang belum diclaim oleh pemilik , dan kini bernilai lebih dari $ 50,000! (RM211,175.00). Datuk Jacob dan Jacob dan saya sekarang sedang melalui proses menukar nama pada sijil daripada trustfund pakcik moyang saya supaya mereka boleh claim tunggakan tersebut.

Ini memang cerita gila. Anda tidak tahu apa khazanah tersembunyi yang akan dijumpai di rumah nenek moyang kita. Pernahkah anda menemui sesuatu yang yang bernilai seperti ini?

 

Sumber : Imgur

 

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: