“Aku ingin mataku dapat melihat kembali..” – Remaja Sambut Hari Lahir Buta Dibaling Tepung Dan Telur

Remaja Sambut Hari Lahir Buta Dibaling Tepung Dan Telur
Hikayat Dunia

”Aku ingin mataku dapat melihat kembali”

Itulah kata-kata seorang remaja 18 tahun yang dikenali sebagai M.Yusuf yang buta akibat terkena jangkitan akibat lemparan telur busuk oleh rakannya sendiri ketika meraikan hari jadinya.

Kisah itu diceritakan oleh kakak mangsa sendiri menerusi laman media sosial facebook seperti mana yang dilaporkan oleh Tribun Medan semalam.

Menerusi sumber tersebut, kejadian berkenaan berlaku pada bulan lalu, ketika mangsa meraikan hari jadinya, salah seorang rakannya membaling telur busuk dan matanya terkena percikan dari telur tersebut.

Hanya selepas beberapa hari, Yusuf mengalami sakit mata dan dibawa berjumpa pakar mata oleh kakaknya. Setelah diperiksa, terdapat selaput putih yang menyelaputi matanya.

Dibaling Tepung Dan Telur Ketika Sambut Hari Lahir, Remaja Buta Berharap Dapat Penglihatannya Semula

Tiada yang lebih sedih bagi remaja berkenaan apabila doktor mengesahkan bahawa mata kirinya telah buta.

Sebagai seorang kakak yang bertanggungjawab ke atas adiknya selepas ketiadaan kedua orang tuanya, kakaknya begitu terpukul dengan nasib yang menimpa adik kesayangannya itu.

Kedua adik beradik berkenaan diasuh oleh nenek mereka sejak kecil, kini satu mata adiknya sudah tidak dapat melihat lagi.

“Aku ingin mataku dapat melihat kembali..” - Remaja Sambut Hari Lahir Buta Dibaling Tepung Dan Telur

 

Pada status berkenan, kakak Yusuf turut memuat naik sekeping gambar yusuf yang tertunduk ke bawah dan langsung tiada keceriaan di wajahnya.

“Kakak, aku ingin mataku dapat melihat kembali..”

Hanya itu kata-kata Yusuf kepada kakaknya, sedih bercampur pilu begitu jelas terlihat ketika Yusuf mengungkapkan kata kata itu.

“Sebagai seorang kakak, saya hanya mampu berdoa serta memberikan semangat, semoga selepas ini tidak ada lagi kejadian-kejadian bodoh yang terjadi kepada seseorang seperti adik saya.”

“Hanya kerana suka suka, tanpa sedar kita telah merosakkan masa depan orang lain”, tulisnya.

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: