[ Terpisah Selamanya ] Bakal Isteri Meninggal 5 Hari Sebelum Majlis Perkahwinan Berlangsung…Sungguh Menyayat Hati!

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 7
Hikayat Dunia

Tidak ada yang lebih tragis dan menyayat hati daripada dua orang yang saling mencintai, namun tidak dapat bersama. Sama seperti pasangan dari Taiwan itu, yang ditakdirkan untuk terpisah selama-lamanya selepas pengantin perempuan bertemu dengan kemalangan maut kurang dari seminggu sebelum upacara pernikahan mereka.

Menurut Next Shark, Ren Ai Ni dan tunangnya, Lu Chun-Hsien telah bersama selama 13 tahun dan memutuskan untuk berkahwin pada 1 Oktober. Namun, persediaan mereka untuk perayaan gembira tidak ditakdirkan untuk menjadi kenyataan.

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 4

Pada 26 September, dia melintas persimpangan di Taoyuan selepas appointment perubatan apabila bas hospital yang sedang reverse telah melanggar Ren tanpa disedari sebelum melarikan diri. Dia terbunuh serta merta di tempat kejadian, hanya satu hari sebelum hari jadi ke-32. Sungguh menyayat hati!

Bride Heartbreakingly Passes Away 5 Days Before Wedding, Leaves Devastated Fiance Behind - WORLD OF BUZZ 1

Bakal suaminya amat sedih apabila mendengar berita itu dan menyiarkan mesej yang menyedihkan di Facebook pada hari pengebumiannya, 16 Oktober.

Dia menulis, “Ini adalah hari ke-19 saya tidak bercakap dengan anda. Saya akhirnya meletakkan cincin pada jari anda hari ini. Kita sudah berkahwin! Maaf kerana sayang terpaksa menunggu selama dua minggu. Walaupun sayang tidak dapat membantu saya memakai cincin saya, dan sayang tidak boleh melihat saya dalam pakaian perkahwinan saya. ”

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 5

 

Lu menyiapkan pengebumian yang luar biasa untuk isterinya yang telah berlepas dan memastikan bahawa ia sama indahnya dengan perkahwinan mereka. Terdapat banyak bunga dan hiasan yang besar, gambar-gambar cantik dari pemotretan pra-perkahwinan mereka serta montaj video si mati. Selain itu, 400 tetamu juga boleh menulis hasrat dan ucapan takziah pada kad kosong di khidmat Kristian.

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 3

Asia One melaporkan bahawa Lu berkabung dapat dilihat dalam keadaan menangis semasa upacara dan tidak dapat bercakap ketika dia berada di atas panggung. Sementara itu, pemandu bas dan wakil hospital turut hadir di majlis yang datang dengan bunga-bunga dan permintaan maaf. Malangnya, tiada jumlah jambakan bunga boleh menghidupkan Ren semula.

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ

Sehari selepas pengebumiannya, Lu post Facebook sekali lagi berkata,

“Walaupun saya kini sendiri, saya akan terus menghadapi masa depan dengan berani. Ia sedikit sukar sekarang dan saya memerlukan lebih banyak masa. Oleh itu, izinkan saya untuk merindui sayang sedikit lebih lama, dan ingat betapa baiknya sayang kepada saya, kasih sayang dan segala perkara yang tidak pernah kita lakukan, supaya saya dapat menyempurnakan kehidupan sayang. Dalam kehidupan kita yang akan datang, saya harap sayang akan berkahwin dengan saya lagi. ”

Keluarga itu sekarang sedang mengambil tindakan mahkamah atas hospital tersebut akibat kecuaian berhubung kematian Ren dan akan bercakap di hospital selepas majlis berakhir.

Takziah dari kami kepada rakan dan keluarga Ren. Semoga jiwanya tenang dalam damai.

 

Sumber : Next Shark, Asia One, EBC, WOB

 

 

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: