[ Terpisah Selamanya ] Bakal Isteri Meninggal 5 Hari Sebelum Majlis Perkahwinan Berlangsung…Sungguh Menyayat Hati!

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 7
Hikayat Dunia

Tidak ada yang lebih tragis dan menyayat hati daripada dua orang yang saling mencintai, namun tidak dapat bersama. Sama seperti pasangan dari Taiwan itu, yang ditakdirkan untuk terpisah selama-lamanya selepas pengantin perempuan bertemu dengan kemalangan maut kurang dari seminggu sebelum upacara pernikahan mereka.

Menurut Next Shark, Ren Ai Ni dan tunangnya, Lu Chun-Hsien telah bersama selama 13 tahun dan memutuskan untuk berkahwin pada 1 Oktober. Namun, persediaan mereka untuk perayaan gembira tidak ditakdirkan untuk menjadi kenyataan.

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 4

Pada 26 September, dia melintas persimpangan di Taoyuan selepas appointment perubatan apabila bas hospital yang sedang reverse telah melanggar Ren tanpa disedari sebelum melarikan diri. Dia terbunuh serta merta di tempat kejadian, hanya satu hari sebelum hari jadi ke-32. Sungguh menyayat hati!

Bride Heartbreakingly Passes Away 5 Days Before Wedding, Leaves Devastated Fiance Behind - WORLD OF BUZZ 1

Bakal suaminya amat sedih apabila mendengar berita itu dan menyiarkan mesej yang menyedihkan di Facebook pada hari pengebumiannya, 16 Oktober.

Dia menulis, “Ini adalah hari ke-19 saya tidak bercakap dengan anda. Saya akhirnya meletakkan cincin pada jari anda hari ini. Kita sudah berkahwin! Maaf kerana sayang terpaksa menunggu selama dua minggu. Walaupun sayang tidak dapat membantu saya memakai cincin saya, dan sayang tidak boleh melihat saya dalam pakaian perkahwinan saya. ”

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 5

 

Lu menyiapkan pengebumian yang luar biasa untuk isterinya yang telah berlepas dan memastikan bahawa ia sama indahnya dengan perkahwinan mereka. Terdapat banyak bunga dan hiasan yang besar, gambar-gambar cantik dari pemotretan pra-perkahwinan mereka serta montaj video si mati. Selain itu, 400 tetamu juga boleh menulis hasrat dan ucapan takziah pada kad kosong di khidmat Kristian.

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ 3

Asia One melaporkan bahawa Lu berkabung dapat dilihat dalam keadaan menangis semasa upacara dan tidak dapat bercakap ketika dia berada di atas panggung. Sementara itu, pemandu bas dan wakil hospital turut hadir di majlis yang datang dengan bunga-bunga dan permintaan maaf. Malangnya, tiada jumlah jambakan bunga boleh menghidupkan Ren semula.

Loving Couple Separated Forever After Bride Sadly Dies 5 Days Before Wedding - WORLD OF BUZZ

Sehari selepas pengebumiannya, Lu post Facebook sekali lagi berkata,

“Walaupun saya kini sendiri, saya akan terus menghadapi masa depan dengan berani. Ia sedikit sukar sekarang dan saya memerlukan lebih banyak masa. Oleh itu, izinkan saya untuk merindui sayang sedikit lebih lama, dan ingat betapa baiknya sayang kepada saya, kasih sayang dan segala perkara yang tidak pernah kita lakukan, supaya saya dapat menyempurnakan kehidupan sayang. Dalam kehidupan kita yang akan datang, saya harap sayang akan berkahwin dengan saya lagi. ”

Keluarga itu sekarang sedang mengambil tindakan mahkamah atas hospital tersebut akibat kecuaian berhubung kematian Ren dan akan bercakap di hospital selepas majlis berakhir.

Takziah dari kami kepada rakan dan keluarga Ren. Semoga jiwanya tenang dalam damai.

 

Sumber : Next Shark, Asia One, EBC, WOB

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: