Wanita Ini Tak Pernah Mau Membuka Topengnya Selama 20 Tahun, Bahkan Suaminya Sendiri Tidak Tahu Bagaimana Rupa Dirinya! Puncanya Sungguh Mengejutkan Dan Membuat Suaminya Sedih!

Hikayat Dunia

 

Pasti orang-orang mesti kagum dengan siri TV “Lelaki bertopeng”, mereka datang dan pergi tanpa jejak.

Topeng hanya akan baru dibuka selepas menyelesaikan tugas.

Namun, di suatu tempat, ada seorang wanita “bertopeng”, tapi wanita bertopeng ini tidak sama dengan manusia bertopeng seperti yang disaksikan dalam TV series.

Selama 20 tahun, wanita ini tidak pernah membuka topengnya, adakah dia mempunyai misi khas?

Ia dikhabarkan bahawa wanita bertopeng ini, sama ada bekerja pada siang hari, atau tidur pada waktu malam, sepanjang hari selalu memakai topi hijau yang kelihatan hanya mata, hidung dan mulut. Suami wanita bertopeng berkata, “Selama 20 tahun isteri saya hidup dengan topeng, orang dari luar kampung selalu menganggap isteriku adalah raksasa, atau orang gila ketika bertemu dengannya.”

Suatu hari, suami wanita yang bertopeng itu bertujuan untuk melepas topeng isterinya, tetapi isterinya mengancam bunuh diri jika dia terus menolaknya, meninggalkan suaminya terkejut dan tidak melulu.

Akhirnya, selepas bertemu dengan keluarga wanita yang bertopeng itu, dia hanya mengatakan kebenaran. Rupa-rupanya dia takut pening dan kepala pusing seolah-olah mahu pingsan. Kepalanya tidak boleh terdedah kepada angin, karena pekerjaan suaminya tidak tetap, sehingga kehidupan keluarga semakin sulit, dan dia tidak ingin meningkatkan bebannya. Setelah mendengar penjelasan itu, suaminya segera menangis.

Dia tidak menyangka yang isterinya memakai topeng selama 20 tahun, kerana dia tidak mahu menambah beban. Walau bagaimanapun, suami berkata, tidak kira betapa sukarnya, dia akan cuba menyembuhkan isterinya, supaya dia boleh kembali hidup dengan normal. Semoga isteri dapat segera menyingkirkan topengnya dan hidup bahagia dengan suaminya.

 

Sumber: twgreatdaily
Kredit: erabaru.net

 

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: