Kasih Ibu Tiada Tandingan, Sanggup Redah Api Sehingga Badan 70% Melecur Dan Kini Koma Kerana Selamatkan Anak Dari Kebakaran…

Brave M'sian Mother Dashes Through Fire to Save Children, Suffers 70% Burns - WORLD OF BUZZ 3
Hikayat Dunia

Cinta ibu tidak mengenal batas kerana dia akan melakukan apa sahaja untuk anak-anaknya, malah menyerahkan hidupnya sendiri. Janda yang berani di Teluk Intan, Perak adalah bukti hidup fakta ini selepas dia berlari ke kebakaran untuk menyelamatkan anak-anaknya dan mengalami luka bakar pada 70% tubuhnya.

Menurut Sinchew, ibu yang berumur 43 tahun ini, Wu Mei Li telah kehilangan suaminya tiga tahun lalu. Dia kemudian berpindah ke Bagan Datuk, Perak bersama tiga anaknya beberapa bulan lalu ketika kampung halamannya berada di sana. Walau bagaimanapun, tragedi melanda pada hari Rabu, 18 Oktober sekitar 2.30 pagi ketika rumah yang mereka tinggal dalam kebakaran.

Brave M'sian Mother Dashes Through Fire to Save Children, Suffers 70% Burns - WORLD OF BUZZ

Sumber Gambar : Sinchew

 

Salah seorang anaknya berkata, “Jiran-jiran memberitahu kami bahawa ibu saya telah bangun lebih awal untuk pergi ke bilik mandi apabila dia mengesan bau aneh di rumah. Sama seperti dia menyalakan lampu untuk menyiasat, terdapat letupan di hadapan rumah dan mereka mengesyaki bahawa ia adalah kebocoran gas yang dicetuskan oleh suis elektrik. ”

Jiran-jirannya terbangun dengan bunyi yang kuat dan cepat bergegas untuk menyiasat. Mereka terkejut apabila melihat rumah Wu berbaring, sementara pintu depannya hancur. Mereka melihat rumah itu sudah terbakar dan dengan cepat menyeret Wu keluar.

Brave M - WORLD OF BUZZ

Sumber Gambar : Sinchew

 

Walau bagaimanapun, jiran-jiran melihat bahawa dia bersendirian dan bertanya kepadanya tentang anak-anaknya. Ibu tercengang dengan cepat menyedari bahawa anak-anak kesayangannya masih tidak menyedari kebakaran itu. Dia berlari kembali ke rumah, melalui api di mana anak-anaknya sedang tidur di belakang. Sungguh berani!

Nasib baik, mereka semuanya selamat dari kebakaran tetapi Wu menderita kecederaan teruk kerana lebih daripada 70% tubuhnya diliputi oleh luka bakar. Itu sangat sedih!

Ibu yang berani ini kini sedang koma dan dirawat di sebuah hospital di Ipoh. Kisah sedih ibu yang bekerja keras ini, yang bekerja di sebuah kedai kopi untuk memenuhi keperluan anak-anaknya menyentuh hati penduduk kampung dan mereka memutuskan untuk mengumpul wang untuk membantu keluarganya. Malah, salah seorang daripada mereka telah menyumbangkan RM1,000 kepada keluarga.

Brave M'sian Mother Dashes Through Fire to Save Children, Suffers 70% Burns - WORLD OF BUZZ 2

Sumber Gambar : Sinchew

Sumber : WOB

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: