Wanita Terkandas Di Airport Sebab Muka Tak Sama Dengan Gambar Pasport Akibat Buat Pembedahan Plastik Di Korea!

Hikayat Dunia

Korea Selatan sememangnya terkenal dengan pusat pelancongan dan juga klinik-klinik pembedahan plastik yang merupakan antara yang terbaik di dunia. Tidak hairanlah ramai wanita-wanita dari rantau Asia seperti Jepun dan China sering mengunjungi negara tersebut untuk mengubah wajah mereka.

Sama seperti pembedahan yang lain, pembedahan plastik ini juga mengambil masa untuk sembuh dimana wajah akan menjadi sedikit membengkak dan menjadikan bentuk wajah agak berbeza.

Menurut laporan dari portal China, akibat wajah mereka tidak sepadan serta agak berbeza dari gambar pasport, tiga wanita warga China terkandas di lapangan terbang Korea Selatan ketika ingin menaiki pesawat ke tanah air mereka.

Bagaimanapun, pegawai terlibat tidak dapat mengesahkan identiti mereka berikutan dari luka, bengkak diwajah kesan dari pembedahan plastik yang mereka jalani di Korea Selatan.

Oleh sebab itu, mereka tidak dapat melepasi pemeriksaan imegresen dan hanya menunggu sehingga keputusan identiti mereka dipastikan.

 

Gambar tiga wanita yang tular di media sosial itu menerima pelbagai reaksi dari netizen.

“Dengan wajah yang bengkak tu, ibu sendiri pun tak akan kenal anda,” komen seorang netizen.

“Maafkan saya, saya tidak berniat untuk ketawa tetapi wajah mereka betul-betul bengkak,”tulis seorang lagi netizen.

Pemeriksaan sebelum penerbangan sememangnya ketat demi keselamatan antarabangsa. Pada 2014, pernah tular yang seorang bapa tidak dibenarkan menaiki kapal terbang dan terkandas di Korea Selatan kerana passportnya telah diconteng oleh anak kesayangan, menyebabkan passport tersebut tidak boleh dijadikan rujukan travel oleh pihak penerbangan.

Image result for anak conteng passport bapa

 

Sumber: Siakapkeli

 

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: