[Menjijikkan!!!] Gagal Dapat Balik Deposit Rumah ,Penyewa Sengaja Letak Ikan Mati Sampai Ulat Membiak Untuk “Pedajal” Tuan Rumah.

Hikayat Dunia

Pasangan penyewa ini layak dinobatkan sebagai salah satu penyewa yang paling menjijikkan sepanjang masa!

Terdahulu pada bulan Mei, seorang tuan tanah di Guangxi, China menyewa rumahnya untuk pasangan asing. Kedua-dua pihak bersetuju bahawa tempoh sewa minimum adalah satu tahun.

Untuk lima bulan pertama, semuanya kelihatan baik-baik saja tetapi hanya bulan lepas, pasangan itu tiba-tiba memberitahu pemilik bahawa mereka ingin keluar dari rumah dan menuntut pemilik membayar balik deposit mereka.

Memandangkan mereka mempunyai persetujuan bahawa pasangan itu jelas melanggar, pemiliknya memutuskan untuk memegang deposit mereka. Pasangan itu tidak berpuas hati dengan ini dan memutuskan untuk membalas. Tidak lama kemudian, mereka berpindah tetapi meninggalkan sesuatu di belakang.

Tidak lama kemudian, jiran-jiran itu mula mengeluh tentang beberapa bau busuk serius yang datang dari unit itu. Bertindak atas aduan itu, tuan rumah pergi memeriksa rumahnya, dan meneka apa yang dia dapati.

Nampaknya pasangan itu memutuskan untuk mensabotaj rumah sebelum keluar. Jadi, mereka membeli beberapa ikan mati dan meletakkannya di wastafel, peti sejuk, pasu, almari, dan bahkan di siling!

Tidak lama kemudian, ulat-ulat mula membiak dengan cepat dan seluruh rumah diliputi bau busuk!

Peti sejuk itu penuh dengan ulat dan dia tidak mempunyai pilihan selain membuangnya. Mungkin bahagian yang paling menyedihkan ialah dia tidak dapat mencari sesiapa sahaja yang sanggup membersihkan rumah itu, kerana semua pembersih itu menolak kerja itu.

Bagi pasangan itu, mereka sudah lama pergi dan tidak dapat ditemui. Netizens telah marah dengan tingkah laku yang mengerikan dan menggesa pemiliknya membuat laporan polis.

“Jelas sekali mereka telah merosakkan harta benda anda, jadi anda mesti melaporkan kepada pihak berkuasa! Jangan biarkan mereka lari! “Kata seorang netizen yang berkenaan.

“Sila sebarkan mereka supaya tuan rumah yang lain dapat mencari mereka!” Kata pengguna Facebook yang lain.

Pasangan ini pastinya satu kejam; mari kita berharap mereka akan menerima balasan satu hari nanti…dasar pengotor…

Sumber : WOB

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: