Isteri Mengakui Dia Mendalangi Pembunuhan Suaminya

Hikayat Dunia

PAHANG : Isteri seorang tukang cuci kereta telah dikenal pasti sebagai dalang yang didakwa bertanggungjawab membunuh suaminya yang ditembak oleh lelaki yang tidak dikenali di sebuah rumah pekerja di Felda Keratong Dua dekat sini pada hari Rabu.

Wanita Indonesia berusia 30 tahun itu mendakwa mengupah dua lelaki bersenjata untuk membunuh suaminya, juga seorang Indonesia, yang telah tinggal di sini selama lebih dari empat tahun.

Beberapa jam selepas kejadian, polis telah memanggil wanita itu untuk dipersoalkan sebelum dia mengakui bahawa dia bertanggungjawab untuk pembunuhan berdarah sejuk dan segera ditangkap.

Ketua Polis Daerah, Timbalan Penguasa Azli Mohd Noor mengesahkan bahawa wanita itu telah ditahan untuk siasatan dan polis cuba menentukan motif pembunuhan itu.

Difahamkan polis telah melancarkan operasi khas untuk menjejaki kedua-dua lelaki yang terlibat dengan wanita itu.

Dalam kejadian pukul 12.10 pagi itu, mangsa yang hanya dikenali sebagai Zubir, yang berusia 30-an, dikejarkan ke Hospital Muadzam Shah oleh adiknya sebelum dipindahkan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) di sini. Dia meninggal dunia pada petang Rabu.

Mangsa ditembak di muka dan kepala dengan senapang patah oleh dua lelaki sebelum mereka melarikan diri.

Sebelum menembak, mangsa terlibat dalam pergaduhan dengan isterinya dan dia mengancam untuk menceraikannya dan kembali ke rumahnya di Aceh, Indonesia, pada hari Sabtu.

Sumber : Pelbagai

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: