Petani Jumpa Anak Kucing. Dan Rupa-rupanya Ini Bukan Sebarang Kucing….

Hikayat Dunia

Seorang petani di Russia menjumpai 4 ekor anak kucing di dalam kandangnya. Anak kucing berkenaan dilihat memang memerlukan bantuannya untuk terus hidup.

Tetapi, apa yang peliknya, ia langsung tidak kelihatan seperti anak kucing lain yang pernah dilihat oleh petani berkenaan.

Jadi, bagi mengenalpasti jenis bantuan yang sesuai untuk diberikan kepada anak kucing itu, petani tersebut bertindak dengan menghubungi Rizab Semula jadi Daursky, di mana anak kucing berkenaan disahkan bukanlah berasal daripada spesies yang biasa.

Ia dikenali sebagai kucing Pallas atau Manul, sejenis spesies yang jarang ditemui dan dikatakan berasal dari kawasan Asia Tengah.

Staf rizab berkenaan memutuskan untuk memeriksa sama ada 2 ibu kucing di pusat berkenaan mampu menyusukan anak kucing Pallas yang baru sahaja dilahirkan itu. Syukurlah, ibu kucing terbabit dapat menerima anak kucing Pallas dan melayannya tidak ubah seperti anak sendiri sehinggalah saat anak kucing itu perlu dilepaskan kembali ke habitat asalnya.

Sejak itu, kucing Pallas itu dikatakan berupaya untuk membiasakan diri di persekitaran asal mereka. Ia sungguh mengujakan!

 

Hensem kan kucing Pallas ni…dahlah nama macam brand kasut….

 

Sumber : EraBaru

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: