Anda Tersalah Send Mesej Whatsapp Kepada Penerima Yang Tak Sepatutnya Baca?! Jangan Risau,Mesej Salah Hantar Kini Boleh Ditarik Balik Semula Dengan Ciri Aplikasi Whatsapp Baru…

Hikayat Dunia

Bayangkan….boss hantar mesej suruh hantar report asap, anda kata “im on it”, sambil2 tu taip mesej personal suruh bini beli lauk, tekan send…sekali terhantar dekat group whatsapp salah…group boss2 besar pulak tu…mesej belum read lagi, tapi tidak ada apa2 yang anda boleh lakukan selain menunggu dengan peluh dingin di dahi, dan hanya mampu menunggu tembakan padu maut dari boss2 atas kesilapan penghantaran…..aduiyai….

Berapa ramai daripada kita telah menghantar mesej ke group atau orang yang salah dan terus berharap yang samada orang tu tak baca, buat cool saja atau hanya mampu berharap badai berlalu dengan pasrah?

Berita baik untuk anda. WhatsApp akhirnya memahami dan melancarkan ciri “DELETE FOR EVERYONE” mereka tidak lama lagi. Akhirnya!!!

Ciri ini sememangnya dalam kerja untuk beberapa waktu dan mengikut Tech Crunch, akhirnya akan tersedia untuk lebih dari 1 bilion pengguna di seluruh dunia. Awesome! Pada masa ini, fungsi memadam dalam aplikasi hanya membolehkan anda memadamkan mesej dari pihak anda, jadi jika anda menghantar mesej yang salah, harapan anda adalah untuk membanjiri sembang dengan mesej yang tidak relevan dengan harapan ia akan tenggelam atau hanya memilikinya dan meminta maaf. Sudah pernah lalui dan lakukannya!

Bagaimanapun, dengan ciri “Delete for everyone”, WhatsApp mengatakan bahawa anda kini boleh memadam mesej tertentu dalam satu sembang kumpulan atau individu. Tiada lagi rasa kantoi dan malu!

Begini bagaimana ia berfungsi:

1. Buka WhatsApp dan pergi ke obrolan yang mengandungi mesej yang ingin anda padamkan.

2. Tap dan hold mesej yang bakal memalukan > pilih DELETE dari menu. Anda juga boleh pilih lebih banyak mesej untuk memadam berbilang mesej sekaligus.

3. Ketik Padam> Padam untuk Semua.

Setelah mesej dipadamkan, satu-satunya perkara yang dapat dilihat penerima adalah mesej yang mengatakan, “THIS MESSAGE HAS BEEN DELETED”

Tapi awas dan sila ambil perhatian ya, kerana mesej hanya boleh dipadamkan dalam tempoh  tujuh minit selepas ia dihantar.
Kedua-dua penghantar dan penerima juga mesti mempunyai versi terbaru WhatsApp untuk fungsi ini berjalan lancar.

Hebat! Sekarang kita boleh mengurangkan mesej-mesej tersalah hantar dan elak diri kita dari masalah!

Sumber : WOB, Pelbagai

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: