7 Penemuan Yang Amat Menggerunkan Hasil Siasatan Daripada Kes BerprofilTinggi Pembunuh Bersiri Di Jepun. No 6 Pasti Buat Anda Terus Geleng Kepala dan Geli!!!

M'sian Exposes Modern Slavery in Australian Fruit-Picking Farms, Even Brainwashing Victims with Religion - WORLD OF BUZZ
Hikayat Dunia

Awal minggu ini, Jepun dan seluruh dunia digegarkan oleh berita mengejutkan seorang pembunuh bersiri Jepun yang dilaporkan mengaku membunuh 8 perempuan dan 1 lelaki. Empat daripada mangsa telah dikenalpasti sebagai masih remaja.

Takahiro Shiraishi, 27, ditangkap pada Selasa (31 Oktober), dan diserahkan kepada pendakwa raya setelah mengaku membunuh semua mangsa. Dia dilaporkan mula melakukan pembunuhan itu menjelang akhir bulan Ogos.

Semasa siasatan sedang dijalankan, banyak penemuan menakutkan mengenai kes telah muncul, yang terus mengejutkan dunia. Berikut adalah beberapa perkara yang paling mengganggu yang telah ditemui setakat ini.

 

1. Shiraishi menunjuk ke arah box cooler apabila polis bertanya kepadanya tentang wanita yang hilang.

X Disturbing Things That Were Discovered From the High Profile Japanese Serial Killer Case - WORLD OF BUZZ 5

Menurut The Independent, sumber mengatakan bahawa apabila polis tempatan mengetuk pintu apartmen Tokyo berusia 27 tahun itu dan bertanya kepadanya tentang wanita yang hilang, dia menunjuk pada kotak yang lebih sejuk di apartmennya dan hanya memberitahu mereka, “di sana” . Sudah tentu, mereka mendapati bukan hanya satu, tetapi lapan mayat lain, yang membawa kepada penangkapan lelaki itu.

 

2. 240 ketul tulang manusia ditemui di apartmennya

X Disturbing Things That Were Discovered From the High Profile Japanese Serial Killer Case - WORLD OF BUZZ 6

Selepas menyelongkar pangsapuri Shiraishi, pihak berkuasa mendapati sejumlah 240 ketul tulang kepunyaan 9 mangsa, termasuk kepala dan anggota badan, di dalam cooler box  dan kotak peralatan.

Dalam laporan New York Times, media tempatan mendedahkan lebih banyak penemuan dari hari kedua siasatan. Salah seorang daripada mereka adalah bahawa dia mengaku mendapati semua mangsanya di Twitter. Semua mangsa dilaporkan bunuh diri dan menyatakan pemikiran mereka di laman media sosial. Shiraishi dilaporkan mencipta akaun Twitter untuk tujuan menarik pengguna dengan pemikiran bunuh diri. Dia bertemu dengan mangsa pertamanya di laman web, dan pergi minum bersama dengan dia dan teman lelakinya. Dia kemudian menjemput wanita itu untuk kembali ke apartmennya, di mana dia membunuhnya. Dia juga membunuh teman lelaki wanita itu, yang datang ke apartmennya untuk mencari dia.

 

4. Dia memberitahu bapanya bahawa hidupnya sudah tidak bermakna sebelum melakukan pembunuhan.

X Disturbing Things That Were Discovered From the High Profile Japanese Serial Killer Case - WORLD OF BUZZ 3

Semasa musim panas sebelum Shiraishi mula membunuh orang yang tidak bersalah, sumber mengatakan dia menyatakan kepada bapanya bahawa hidupnya sudah tidak bermakna.

Kemudian, sejurus selepas berpindah ke sebuah apartmen baru, dia mula bercakap dengan orang di Twitter yang berkongsi perasaan yang sama dengannya, memikat mereka supaya dia boleh melakukan pembunuhan beramai-ramai.

 

5. Shiraishi menawarkan khidmat bunuh diri bersama-sama kepada wanita

X Disturbing Things That Were Discovered From the High Profile Japanese Serial Killer Case - WORLD OF BUZZ

Dalam satu lagi kes yang membabitkan suspek yang berusia 27 tahun, seorang wanita yang hilang datang menghubungi Shiraishi melalui Twitter pada bulan September. Dia dilaporkan mencari pasangan untuk bunuh diri dengannya kerana dia takut mati sendiri. Kemudian, pada 23 Oktober, wanita dan Shiraishi dilihat pada kamera keselamatan berjalan bersama-sama di luar stesen keretapi berhampiran rumahnya dan apartmen suspek. Keesokan harinya, abang wanita melaporkan dia hilang dan mula mencari maklumat di Twitter. Di sana, pengguna wanita yang tidak dikenali memberitahu abang wanita bahawa dia telah bertemu Shiraishi dan bersetuju untuk bekerja dengan pihak polis untuk membuat pelantikan palsu dengannya. Tidak lama selepas itu, jenayah kejamnya ditemui.

 

6. Kepala-kepala mangsanya yang sudah dipotong dan masih berdarah diletak dalam coller box dan pasir berak kucing dituang di dalam untuk menyalutinya.

X Disturbing Things That Were Discovered From the High Profile Japanese Serial Killer Case - WORLD OF BUZZ 2

Dalam usaha untuk melindungi jenazah mangsa, dia memotong kepala mereka dan meletakkan mereka di dalam penyejuk, dan kemudian menutupnya dalam sampah kucing untuk menutupi bau busuk. Shiraishi memberitahu polis bahawa dia menyimpan mayat di apartmennya kerana dia takut dia akan ditangkap jika dia membuangnya.

 

7. Jiran-jirannya tercium bau busuk selama dua bulan

X Disturbing Things That Were Discovered From the High Profile Japanese Serial Killer Case - WORLD OF BUZZ 1

Jiran-jiran berusia 27 tahun itu menggambarkannya sebagai “ceria dan menyeramkan”. Menurut New York Times, mereka tercium bau seperti kumbahan yang datang dari apartmennya sekurang-kurangnya dua bulan, tetapi tidak ada yang melaporkannya. Mereka langsung tidak tahu bahawa mereka sebenarnya mencium bau mayat mangsanya yang perlahan-lahan mereput di apartmennya.

Walaupun Shiraishi belum didakwa, dia dijangka akan didakwa atas pembunuhan darjah pertama pada minggu depan apabila siasatan berterusan.

 

Sumber : Pelbagai

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: