MISTERI YANG MENGGERUNKAN!! Inilah 5 Foto Paling Misteri Yang Pernah Dirakam Oleh Google Earth.

Image result for google earth
Hikayat Dunia

Google Earth membolehkan kita untuk melihat tempat-tempat di seluruh dunia hanya dengan duduk sahaja di rumah. Anda boleh menyaksikan keajaiban dunia dari luar angkasa dengan menggunakan Google Earth.

Hanya dengan menaip nama tempat yang mahu dilihat, Google Earth akan mencari dan memaparkan tempat yang pengguna mahu dan pengguna boleh melihat tempat itu dari atas ataupun dalam bentuk 3D. Jadi tidak hairan jika hal-hal aneh boleh ditemui dengan menggunakan Google Maps sahaja. Seperti, terdapat beberapa tempat aneh dan misteri yang dirakam Google Earth atas alasan yang tidak dapat dijelaskan secara ilmiah ataupun logik.

Seperti dipetik dari laman boredomtherapy.com, berikut adalah 5 foto yang paling misteri yang pernah dirakam Google Earth masih belum dapat dijelaskan sehingga sekarang.

1. Pustakawan New Zealand, Shaun Higgins, dianggap telah memecahkan misteri abad ke-1 apabila menjumpai Pulau Sandy yang hilang dari peta sejak tahun 1908.

2. Geografi ini dijumpai di oasis Azraq, di Jordan beberapa tahun yang lalu dengan menggunakan Google Earth, yang dianggarkan berusia 8,500 tahun.

3. Seorang “Penyiasat UFO” mendakwa menjumpai objek yang kelihatan seperti pesawat MH370 yang hilang dengan menggunakan Google Earth. Beliau mendakwa bahawa objek tersebut dijumpai di Mozambique dan Madagascar.

4. Pola garis aneh ini dijumpai di Gurun Gobi di China. Dipercayai pola garis ini merupakan dari tentera rahsia.

5. Simbol pemuja syaitan seluas 1,200 kaki ini dijumpai di bahagian terpencil di Kazakhstan. Sungguh tidak masuk akal apabila ada simbol pemuja syaitan di negara yang majoritinya bergama Islam?

KREDIT : citedunia.com

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: