Wanita Yang Memakai Jeans Koyak Sebagai Fesyen Wajib Diperkosa!!! Kata Peguam

Hikayat Dunia

 

Seorang peguam bernama Nabih al-Wahsh dari Mesir baru-baru ini membuat kemarahan di seluruh dunia selepas membuat komen yang sangat tidak peduli dan menyinggung perasaan pada rancangan panel TV.

Mereka membahaskan tentang draf undang-undang mengenai pelacuran apabila peguam mengejutkan bahawa wanita yang memakai pakaian yang mendedahkan seperti jeans yang dipotong harus diperkosa.

Peguam yang terkenal kerana sifat konservatifnya berkata,

“Adakah kamu gembira apabila anda melihat seorang gadis berjalan di khalayak ramai dengan separuh bahagian belakangnya terdedah untuk tatapan umum?

“Saya ingin tegaskan  bahawa apabila seorang gadis berjalan seperti itu, ia adalah tanggungjawab patriotik untuk melecehkan dia dan kewajipan rakyat negara untuk memperkosanya.”

Dia mengeluarkan kenyataan tegas itu di siaran  V kebangsaan.

Kenyataan keras ini dengan serta-merta membangkitkan kekecohan di studio di mana panel wanita yang lain mengecamnya kerana mengeluarkan kenyataan yang tidak masuk akal dan menindasnya.

Tidak menghairankan, Nabih juga mempertahankan kenyataannya dengan berkata, “Wanita yang benarkan dirinya didatangi kejahatan.”

Selepas siaran itu, Majlis Kebangsaan Mesir berkata ia akan membuat aduan terhadap Nabih dan saluran TV, Al-Assema.

“Semua ahli majlis mengutuk dan menguraikan kenyataan ini yang secara jelas menggalakkan rogol dan gangguan seksual,” katanya dalam satu kenyataan.

Belum lama dahulu, ibukota Mesir, Kaherah dinamakan sebagai ‘yang paling berbahaya’ bagi wanita pada satu kajian antarabangsa yang pertama.

Ada alasan yang sangat baik mengapa mereka mendahului carta itu, kerana satu kajian pada tahun 2008 menunjukkan bahawa 83 peratus wanita Mesir berkata mereka telah mengalami gangguan seksual, manakala 53 peratus lelaki dengan terang-terangan menyalahkan wanita kerana “mereka yang meminta’.

Para netizens Malaysia tidak kurang juga marah apabila mereka membaca berita itu.

“Ini adalah sembang kosong patriarkal! Lebih baik dia sembunyi dan kunci bilik dari dalam sebelum feminis dari seluruh dunia sampai kepadanya!

Sumber : WOB

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: