Hanya Kerana Beri Komen Di Media Sosial, Mangsa Dituang Ramen Panas Mendidih Oleh Rakan Serumah Sendiri!!!

Girl Gets Roasted on Internet by Roommate, Revenges by Pouring Hot Ramen on Her Face - WORLD OF BUZZ 2
Hikayat Dunia

Terdapat banyak cerita tentang rakan serumah dari neraka dan laporan baru-baru ini dari Korea Selatan pastinya menjadikannya dalam senarai. Hanya kerana beberapa komen negatif yang disiarkan di media sosial, seorang gadis berusia 21 tahun yang dikenal pasti sebagai Kim membalas dedam rakan sebiliknya yang berusia 26 tahun dengan menuang ramen panas mendidih di mukanya.

Girl Gets Roasted on Internet by Roommate, Revenges by Pouring Hot Ramen on Her Face - WORLD OF BUZZ

Korea Herald melaporkan bahawa pada 24 Oktober, Goo telah diserang dengan kejam oleh Kim selepas dia mendapati bahawa Goo dituduh membuat komen negatif  tentangnya di media sosial. Kim marah apabila dia melihat komen-komen itu dan masuk ke dalam bilik Goo dan menuang ramen dari periuk mendidih di Goo. Ketika Goo menjerit kesakitan, Kim mengancamnya dengan senjata dengan mengayunkannya ke wajah dan kakinya sambil mengatakan bahawa dia akan memotong tendon Achilles Goo. Mengerikan! Goo telah dikurung di biliknya sejam sementara serangan itu berlangsung.

Girl Pours Boiling Hot Ramen on Roommate's Face After Reading Negative Comments - WORLD OF BUZZ

 

Dia akhirnya berjaya melarikan diri dari biliknya dan meminta pertolongan dari salah seorang tetangganya manakala dia terluka. Dia dikejarkan ke hospital di mana doktor mengatakan bahawa dia mengalami luka bakar serius pada wajah dan kakinya. Goo, yang sedang dalam persediaan untuk perkahwinannya yang akan datang, kini perlu menjalani rawatan selama sekurang-kurangnya setahun. Dalam senario kes terburuk, dia mungkin perlu menjalani pemindahan kulit.

Girl Pours Boiling Hot Ramen on Roommate's Face After Reading Negative Comments - WORLD OF BUZZ 1

Bagaimanapun, selepas serangan tersebut, Kim siap berani untuk menghantar mesej kutukan ke Goo dan berpura-pura menjadi mangsa. Allkpop melaporkan bahawa teman lelaki Goo berkata, “Penyerang itu datang ke hospital pada hari kejadian dan mendakwa dia juga menjadi mangsa. Dia juga menghantar mesej kutukan kepada teman wanita saya pada hari berikutnya.

“Pada mulanya, polis menyiasat kes itu sebagai serangan bersama kerana mereka hanya mempunyai cerita Kim kerana mangsa itu” tidak dapat bercakap “. Mereka juga memberitahu kedua-dua wanita bahawa mereka harus mendamaikan dan mengatakan bahawa kedua-dua mereka bersalah. Dia tidak ditahan tetapi kerana polis mengalami ancaman hebat dari netizens, mereka memfailkan waran tangkap untuk Kim.

Kita  sememangnya berharap kita tidak pernah mendapat sebilik seperti itu. Harap Goo pulih segera dan dapat meneruskan perkahwinannya.

 

Sumber : Korea Herald

 

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: