[AWAS] Ayah Dapat Rasakan Ada Sesuatu Tak Kena Lalu Rampas iPad Anak Perempuannya. Apa yang Dia Temui Amatlah Mengejutkan!!!

Hikayat Dunia

Internet telah membuat pengaruh yang lebih menakutkan dan sukar daripada sebelumnya. Pada zaman dahulu, anda boleh mengawasi anak-anak anda dan bertemu rakan-rakan mereka supaya anda tahu siapa mereka menghabiskan masa dengan mereka. Sekarang, banyak kanak-kanak berkomunikasi di internet, dan bahkan mereka mungkin tidak tahu siapa yang mereka sedang bercakap.

Scott Jenkins adalah ayah kepada dua orang anak perempuan dan sentiasa berusaha untuk berwaspada terhadap apa yang mereka lakukan dan yang mereka bicarakan. Baru-baru ini, dia mendapati yang walaupun ibu bapa yang waspada pun kadang2 boleh terlepas pandang beberapa perkara yang menakutkan.

 

Pertarungan lima tahun yang lalu, Scott mula melihat beberapa perubahan pada anak perempuannya yang lebih tua, Haylee. “Dia mula menjadi rahsia dan licik,” katanya.

Scott berkata, dia kerap memeriksa aplikasinya dan aplikasi pemesejan anak perempuannya dan menyedari kelewatan masa pelik, tetapi tiada apa yang berlaku. Suatu malam, walaupun dia mempunyai perasaan yang lucu dan membuat keputusan dia perlu segera memeriksa iPad. Apa yang ditemuinya membuatkan dia terkejut.

Di dalamnya , ada mesej sekumpulan “sahabat” dalam talian yang share gambaran provokatif terhadap anak perempuannya. Scott tahu ada sesuatu yang tidak kena.

“Ia bermula dengan gambar, imej yang dipersoalkan, tidak sesuai untuk seorang gadis umurnya, dan pose seksi meletakkan bendera merah saya terbakar,” katanya. “Jadi saya menggali menjadi pemburu, memeriksa segala-galanya dalam semua akaunnya.”

Scott tahu Haylee telah bercakap dengan seorang budak lelaki berusia 15 tahun bernama Bruce yang telah memperkenalkan beberapa “kawan” lain ke dalam bulatan media sosial. Bruce sebenarnya seorang budak lelaki yang tidak bersalah yang hanya berseronok bertemu dengan orang dalam talian – dia tidak tahu dia sebenarnya sebahagian daripada sesuatu yang lebih jahat.

Dalam penggaliannya, Scott mendapati bahawa empat daripada “kawan” dalam kumpulan dalam talian sebenarnya lelaki dewasa. Marah, dia mengalihkan apa yang dia tahu – serta akses kepada semua teknologi mereka – kepada Jabatan Polis Portasi Pasukan Petugas Cyber.

Tujuh bulan kemudian, dia mendapat panggilan yang membuatkannya sejuk:

“Encik. dan Puan Jenkins, adakah anda dan keluarga anda boleh datang ke balai polis secepat mungkin? ”

 

Apabila mereka tiba, seorang detektif menjelaskan bahawa Bruce adalah seorang “peninjau” untuk memikat gadis-gadis muda ke dalam bulatannya sebagai bakal mangsa untuk  dipilih lelaki ini. Bruce mempunyai lebih daripada 2,000 pengikut muda dari seluruh dunia, dan tidak seorang pun daripada mereka menyedari bahawa mereka telah disasarkan sebagai bakal mangsa pemerdagangan manusia.

“Gadis cantik saya mungkin menjadi mangsa raksasa ini,” kata Scott, “dia dengan cepat mendekati pertemuan (dalam kata-kata beliau), dan saya takut saya tidak pernah melihat anak perempuan saya lagi.”

Scott berkata dia berkongsi cerita keluarganya dengan harapan ia akan menakutkan ibu bapa yang lain dan meyakinkan mereka supaya lebih berhati-hati ketika datang ke ‘kehadiran dalam talian mereka’.

“Saya harap ini mencetuskan rasa takut di hati setiap orang daripada kamu,” tulisnya. “Check akaun anak anda, tanya soalan, dan selalu nasihat mereka agar jangan ada ‘kawan’ yang mereka tidak tahu.

Kebanyakan anak-anak dan remaja masih polos – mereka tidak akan pernah membayangkan bahawa seseorang yang mereka sedang bercakap dalam talian bukanlah orang yang mereka fikir. Mereka memerlukan ibu bapa mereka menonton mereka, melindungi mereka dari bahaya yang tidak diketahui yang terletak di sisi lain skrin mereka.

“Sukar untuk membuat anak anda selamat,” kata Scott. “Jika anda tidak tahu atau memahami apa yang perlu dicari atau bagaimana untuk memantau penggunaan media sosial anak anda, maka tanya seseorang yang melakukannya, seseorang yang anda rasa anda boleh percaya dengan kehidupan anak anda.”

“Ini bukan masalah orang lain,” tambahnya, “ini, di sini, sekarang, dan benar seperti air mata yang saya surut kerana tidak bersalah yang dicuri dari anak perempuan saya.”

 

Sumber : Pelbagai

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: