GARA-GARA IMAM LUPA MATIKAN MIKROFON MASJID, TOPIK PERBUALAN IMAM & JAMAAH MASJID INI MENGGEMPARKAN PENDUDUK..

Hikayat Dunia

Siapa sangka, gurauan seorang imam di sebuah masjid di Malaysia dengan 3 jamaah lain dalam masjid menjadi tragedi yang cukup lucu.

Kejadian ini dikongsi oleh pengguna media sosial yang bernama Suppi. Dia berkata imam dan 3 lagi jamaah sedang bercakap tentang seorang janda apabila mikrofon di dalam masjid lupa dimatikan.

“Para jamaah di masjid xxx bercakap mengenai siapa yang lebih berhak mendapat janda yang cantik yang baru saja berpindah di kompleks perumahan, tetapi tolong mikrofon itu dimatikan dahulu kerana satu kampung tahu,” tulis akaun itu.

Menurutnya, tidak lama selepas itu mendengar teriakan seorang wanita sebelum mikrofon di masjid itu dimatikan.

Status yang dimuat naik itu menjadi perbualan hangat netizen. Salah seorang daripada mereka mendakwa berada di tempat kejadian.

Dia melihat isteri-isteri jamaah pergi ke lokasi untuk mengambil suami mereka.

“Aku berada di situ, bunyi hon kereta bukan main bising lagi dari luar masjid, ia mesti bini tok imam sudah sampai,” kata salah seorang netizen.

Di samping itu, katanya, ada juga ibu yang melemparkan topi keledar sambil menjerit memanggil nama suaminya.

“Sepertinya malam ini ramai pakcik perlu tidur di luar,” tulisnya lagi.

Tidak diketahui dengan jelas di mana kejadian memalukan itu berlaku. Bagaimanapun, menurut pemilik status itu peristiwa itu berlaku selepas solat maghrib.

ceritaorangkita

 

 

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: