[Kisah Benar Yang Menyayat Hati!!!] Gadis ditangkap, dikurung selama 4 tahun dan dirogol lebih daripada 43,000 kali.

Hikayat Dunia

 

Pemerdagangan manusia adalah jenayah yang amat mengerikan yang mengorbankan ribuan kanak-kanak di seluruh dunia setiap tahun.

Di Mexico, kisah Karla Jacinto, seorang wanita muda yang mendakwa telah dirogol lebih daripada 43,000 kali, terutama menonjol.

Pada umur 12 tahun, Karla tinggal bersama keluarga yang sangat tidak berfungsi, di mana dia telah didera dan dilayan teruk buruk oleh seorang saudara sejak dia berumur lima tahun.

Suatu hari sambil menunggu beberapa kawan, seorang kanak2 yang menjual gula-gula mendekati dia dan memberitahunya bahawa ada orang ingin menghantar beberapa gula-gula sebagai hadiah, katanya kepada CNN.

Kesilapan hidupnya

Orang yang tidak dikenali, yang berumur 22 tahun, mula bercakap dengannya dan memberitahu bahawa dia juga pernah didera. Beliau nampak seperti seorang yang penyayang dan baik hati dan dia mempercayainya. Individu itu tidak lama berjaya meyakinkannya untuk melarikan diri dengannya.

Dia mendapat peluang besar pada suatu hari ketika ibu Karla menguncinya satu malam untuk tiba di rumah sedikit terlambat. Pergi dengan dia sudah pasti kesilapan yang paling teruk dalam hidup Karla. Lelaki itu adalah seorang bapak ayam, yang membawanya ke bandar Tenancingo, sebuah bandar yang dibina di atas pemerdagangan seks.

‘Saya tidak pernah berehat’

Selama empat tahun, Karla terpaksa berkhidmat kepada pelanggan dari pukul 10 pagi hingga tengah malam, tujuh hari seminggu, tanpa rehat. Jika dia enggan, dia mengancam untuk membunuh ibunya. Jenazahnya menyalahgunakan kejamnya dan membiarkannya mengandung. Pada usia 15 tahun, Karla melahirkan seorang anak perempuan, yang diambil oleh penangkapnya dan mengancam untuk membunuh anaknya jika dia tidak terus bekerja.

Karla berkata dia terpaksa memberi perkhidmatan kepada kira-kira 30 pelanggan sehari dan menganggarkan dia telah dirogol kira-kira 43,200 kali selama empat tahun yang dahsyat ini.

Kenapa dia tidak cuba melarikan diri atau cuba melaporkannya? Suatu hari, dia menjelaskan, polis datang ke tempat dia bekerja, melemparkan semua pelanggan dan kira-kira 30 ejen tinggal bersamanya.

Buat seketika, dia menganggap masalahnya sudah berakhir dan mereka akan menyelamatkannya, tetapi para ejen meletakkannya di dalam bilik dan mula mengambil gambar mereka dalam keadaan mengaibkan.

Karla berkata mereka tidak peduli bahawa mereka adalah anak-anak di bawah umur; sesetengah daripada mereka hanya berusia 10 tahun, gadis yang menangis. Ejen mengancam untuk menghantar gambar kepada keluarga mereka jika mereka memberitahu sesiapa.

Membantu wanita lain

Seolah-olah itu tidak mencukupi, dia berkata, ramai pelanggannya adalah ahli politik dan juga para imam. Tiada sesiapa yang boleh untuk dia minta pertolongan.

Nasib baik, pada usia 16 tahun, Karla diselamatkan semasa operasi menentang pemerdagangan seks dan hari ini, dia berdedikasi untuk membantu wanita muda lain yang mengalami kesukaran yang sama dengannya.

Beliau berkata pada usia 23 tahun hidupnya berada dalam bahaya yang serius kerana masa lalu dan apa yang dia saksikan dan berpengalaman. Tetapi dia terus bekerjasama dengan organisasi yang membantunya selepas menyelamatkannya.

Dia telah menceritakan kisahnya kepada Pope Francis di Vatican, serta Kongres Amerika Syarikat.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai cerita Karla dalam video ini:

You can learn more about Karla’s story in this video:

 

Tragedi di sini adalah bahawa kes Karla bukanlah kejadian baru; hampir dua juta kanak-kanak menjadi mangsa pemerdagangan manusia di seluruh dunia.

Ini mesti berhenti! Karla adalah wanita yang sangat kuat dan berani. Kongsi cerita ini untuk membantu memberi kesedaran tentang keadaan dahsyat yang dialami oleh kanak-kanak ini.

Sumber Newsner.

Auto Draft
Hikayat Dunia
Telur Misteri. Apabila telur ini menetas, alangkah terkejut apabila melihat rupanya – rupanya…

Terdapat banyak spesies flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesies unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

Hikayat Dunia
‘Memang Saya Akan Mengelak Kalau Nampak Dia’ – Jihan Pernah Kena ‘Sound Tepek’ Dengan Kak Zai..

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai status yang telah dimuatnaik oleh pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain yang mendapat pelbagai kecaman bukan sahaja dari netizen malah artis- artis di Malaysia. Walaubagaimanapun, pengkritik terbabit yang lebih dikenali sebagai Kak Zai telah memohon maaf kepada semua pihak. Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, …

Image result for selebriti yang pernah menjadi guru
Hikayat Dunia
6 Selebriti TOP Malaysia Ini Pernah Bergelar ‘CIKGU’! Pelakon Jelita No.3 Memang Tak Sangka Sangat!

Bergelar seorang pendidik adalah satu pekerjaan yang mulia kerana dapat membantu dan membimbing seseorang itu sehingga menjadi individu yang berjaya. Bersempena dengan sambutan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei setiap tahun, berikut kami kongsikan selebriti yang pernah bergelar pendidik: 1. Ana Rafali Peserta Gema Gegar Vaganza ini merupakan seorang …

%d bloggers like this: