SESUATU YANG AMAT MENGEJUTKAN TIBA-TIBA MUNCUL DI PERAIRAN SEGITIGA BERMUDA

Hikayat Dunia

Pulau misteri muncul di tengah-tengah perairan Segitiga Bermuda (Foto: mirror.co.uk)

 

Sebuah pulau baru yang misteri tiba-tiba terbentuk di tengah-tengah perairan Segitiga Bermuda, atau tepatnya berdekatan dengan Cape Point di Buxton, Carolina Utara. Pulau berbentuk bulan sabit ini muncul ke permukaan pada musim bunga.

Penduduk tempatan menyifatkan pulau tersebut dengan gelaran Pulau Sally kerana banyak kerang terdampar di sekitar pantai. Pulau yang terdiri daripada timbunan pasir itu dianggarkan mempunyai panjang kira-kira 1 batu dan lebarnya kira-kira 400 kaki.

(Foto: mirror.co.uk)

Dave Hallac, Inspektor Cape Hatters National Seashore, yang mengawasi kawasan Cape Point, sudah memberi amaran kepada orang ramai untuk tidak melawat pulau tersebut dan berenang di sekitarnya kerana mempunyai arus yang sangat kuat.

Manakala Bill Smith, Presiden Persatuan Beach Buggy Carolina Utara, mengatakan bahawa akan ada banyak bahaya di sekitar pulau tersebut.

“Jerung sepanjang lima kaki, dan ikan pari sebesar trak telah dikesan bergerak di bawah permukaan,” ujar Bill Smith, seperti dikutip Mirror.co.uk (1/7/2017).

“Kami bimbang tentang gigitan jerung, tapi kami lebih bimbang tentang tenggelam,” tambahnya.

(Foto: mirror.co.uk)

Walaupun sudah ada peringatan untuk tidak berkunjung ke pulau baru ini, tapi masih ada saja beberapa orang yang nekad mengunjungi pulau ini hanya untuk sekadar berkunjung, memancing, bergambar, dan mengumpul kerang.

Pulau ini muncul di perairan Segitiga Bermuda atau juga dikenali dengan gelaran Segitiga Syaitan. Wilayah ini dikatakan sebagai antara tempat paling misteri di planet bumi kerana telah banyak kapal dan pesawat yang hilang tanpa jejak di Segitiga Bermuda.

Dicatatkan, rata-rata empat pesawat dan 20 kapal menghilang di perairan Segitiga Bermuda setiap tahun.

laicikang

 

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: