SESUATU YANG AMAT MENGEJUTKAN TIBA-TIBA MUNCUL DI PERAIRAN SEGITIGA BERMUDA

Hikayat Dunia

Pulau misteri muncul di tengah-tengah perairan Segitiga Bermuda (Foto: mirror.co.uk)

 

Sebuah pulau baru yang misteri tiba-tiba terbentuk di tengah-tengah perairan Segitiga Bermuda, atau tepatnya berdekatan dengan Cape Point di Buxton, Carolina Utara. Pulau berbentuk bulan sabit ini muncul ke permukaan pada musim bunga.

Penduduk tempatan menyifatkan pulau tersebut dengan gelaran Pulau Sally kerana banyak kerang terdampar di sekitar pantai. Pulau yang terdiri daripada timbunan pasir itu dianggarkan mempunyai panjang kira-kira 1 batu dan lebarnya kira-kira 400 kaki.

(Foto: mirror.co.uk)

Dave Hallac, Inspektor Cape Hatters National Seashore, yang mengawasi kawasan Cape Point, sudah memberi amaran kepada orang ramai untuk tidak melawat pulau tersebut dan berenang di sekitarnya kerana mempunyai arus yang sangat kuat.

Manakala Bill Smith, Presiden Persatuan Beach Buggy Carolina Utara, mengatakan bahawa akan ada banyak bahaya di sekitar pulau tersebut.

“Jerung sepanjang lima kaki, dan ikan pari sebesar trak telah dikesan bergerak di bawah permukaan,” ujar Bill Smith, seperti dikutip Mirror.co.uk (1/7/2017).

“Kami bimbang tentang gigitan jerung, tapi kami lebih bimbang tentang tenggelam,” tambahnya.

(Foto: mirror.co.uk)

Walaupun sudah ada peringatan untuk tidak berkunjung ke pulau baru ini, tapi masih ada saja beberapa orang yang nekad mengunjungi pulau ini hanya untuk sekadar berkunjung, memancing, bergambar, dan mengumpul kerang.

Pulau ini muncul di perairan Segitiga Bermuda atau juga dikenali dengan gelaran Segitiga Syaitan. Wilayah ini dikatakan sebagai antara tempat paling misteri di planet bumi kerana telah banyak kapal dan pesawat yang hilang tanpa jejak di Segitiga Bermuda.

Dicatatkan, rata-rata empat pesawat dan 20 kapal menghilang di perairan Segitiga Bermuda setiap tahun.

laicikang

 

 

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: