Bakal isterinya meninggal dunia secara tiba2 – seminggu selepas kematian, dia memeriksa henpon arwah dan terkejut melihat gambar yang tersembunyi di dalam!!!

Hikayat Dunia

Michelle dan John adalah teman sejak dari sekolah tinggi lagi, dan pada usia 31 tahun dan 30 tahun, mereka masih lagi sangat mencintai satu sama lain

Tetapi sedihnya keadaan menjadi gelap ketika Michelle jatuh sakit dan tiba-tiba meninggal dunia. Seluruh dunia John menjadi tunggang terbalik.

Seminggu selepas kematiannya, dia membuka telefon bimbit arwah bakal isterinya , dan menjumpai gambar yang membuatnya terus menangis.

 

Dikatakan bahawa cinta sejati tidak pernah mati, dan sepertinya kes bagi John Polo dan Michelle – kesukaan sekolah tinggi yang saling menemukan sekali lagi sebagai orang dewasa. Sesuatu daripada filem romantis.

Tahun 2013 adalah tahun apabila mereka memutuskan untuk berkahwin dan menyatakan cinta mereka satu sama lain. Tetapi hari perkahwinan mereka bermimpi tidak pernah berlaku.

Pada tahun yang sama, doktor memberitahu Michelle bahawa dia mempunyai kanser yang tidak biasa dan teruk. Apabila penyakit itu tersebar pada tahun 2015, pasangan itu mula menghitung hari mereka, dan oleh itu memutuskan untuk merancang perkahwinan besar yang selalu mereka impikan, laporan The Daily Mail.

Tetapi sayangnya, dua minggu sebelum hari pernikahan, Michelle meninggal dunia – meninggalkan John dalam keadaan terkejut kerana begitu cepat penyakitnya telah menamatkan hidupnya.

Hanya satu minggu selepas kematian Michelle yang sayangnya, John meletakkan di atas katil satu hari dan mengumpulkan keberanian yang cukup untuk melihat melalui telefon isterinya yang tersayang.

Itulah ketika dia melihat gambar yang membuat hatinya pukulan bahkan lebih daripada itu.

“Saya gembira dan sedih pada masa yang sama, tetapi jika saya terpaksa memilih satu emosi untuk menerangkan bagaimana perasaan saya apabila saya melihatnya, ianya adalah perasaan bangga ,” katanya kepada Daily Mail. “Saya berasa bangga dia adalah isteri saya.”

Di telefonnya, ada gambar yang Michelle tidak pernah tunjukkan kepadanya. Satu gambar yang dengan wajah gembira memakai gaun pengantin sebagai penyataan yang dia akan berkahwin dengan John.

“Itu isteri saya. Dalam gaun perkahwinannya, “John menulis dalam jawatan emosional di halaman Facebooknya. ‘Gaun pengantin yang saya tidak pernah jumpa dia.”

Post yang diiringi oleh gambar itu sendiri, dipaparkan di laman Facebook John dicipta bernama ‘Better Not Bitter Widower’. Satu halaman baginya untuk memproses kesedihannya serta cara untuk menghormati arwah isterinya.

Kita mungkin kehilangan yang kita sayang tetapi cinta sejati dan kasih sayang tetap akan kekal selamanya.

 

Sumber: Newsner

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: