Wanita berusia 56 tahun ini telah membunuh perogol anak perempuannya – dan tidak dikenakan hukuman penjara.

Hikayat Dunia

Pada 2 September, seorang wanita di Afrika Selatan diberitahu oleh seorang rakan bahawa anak perempuannya sedang dirogol di sebuah rumah kosong di kampung Qumbu.

Ibu berusia 56 tahun itu terus bergegas ke rumahnya, dan terkejut melihat anak perempuannya dirogol oleh tiga orang lelaki sekaligus.

Dia meraih pisau dan mula menikam ketiga-tiga perogol itu bertalu-talu untuk menyelamatkan anak perempuannya, menurut Times Live.

Salah seorang lelaki meninggal akibat kecederaan akibat serangan pisau, dan ibu menghadapi dakwaan pembunuhan dan cubaan pembunuhan.

Kes itu mendapat perhatian besar di Afrika Selatan dan juga media antarabangsa, dan ibu itu tidak lama lagi mencipta “Lion Mama”.

Ramai yang bersimpati dan menunjukkan sokongan kepada ibu, dan kempen crowdfunding dilancarkan untuk menampung kos undang-undang wanita yang hampir $ 10,000.

“Dia masih perlu pergi untuk mendapatkan nasihat trauma untuknya dan anak perempuannya. Kami telah memindahkan wang yang dibayar kepada kami untuk kesejahteraannya, “kata peguam ibu kepada Times.

Mahkamah Majistret Lady Frere mengumumkan bahawa ‘Lion Mama’ itu tidak akan dikenakan dakwaan membunuh. Dua lelaki lain yang dituduh merogol telah ditangkap dan sedang menunggu pendakwaan.

Mengulas beratus-ratus penyokongnya di luar mahkamah, ibu itu berkata dia tersentuh dengan sokongan orang ramai.

“Saya berasa seperti seekor babun tua yang langsung tidak mempunyai kawan, tetapi hari ini anda menunjukkan saya yang saya tidak bersendirian. Terima kasih, “katanya.

Ibu ini telah melakukan apa yang dia rasa perlu dilakukan untuk menyelamatkan anaknya daripada keganasan yang sedang berlaku.

Apakah pendapat anda tentang keputusan mereka untuk tidak menghantarnya ke penjara?

 

Sumber : Newsner

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: