Wanita ini telah ditembak di muka oleh perempuan simpanan suaminya sendiri – 25 tahun kemudian, lihatlah perubahannya!

Hikayat Dunia

Pada 19 Mei 1992, Mary Jo Buttafuoco telah ditembak di muka oleh Amy Fisher yang berusia 17 tahun, yang menjalani hubungan sulit dengan suami Mary Jo, Joey Buttafuoco.

Tragedi ini mencipta tajuk utama di seluruh dunia – mungkin kerana percubaan bunuh itu hampir disamakan dengan sesuatu yang mungkin anda hanya boleh lihat dalam filem Hollywood.

Amy Fisher bertemu ahli perniagaan Joey Buttafuoco buat kali pertama apabila ibu bapanya membawa kereta mereka untuk dibaiki di bengkel Long Island, Amerika Syarikat.

Pasangan itu kemudian mula bercinta, tetapi setahun kemudian Joey mengakhiri hubungan itu.

Beberapa lama kemudian, seseorang menekan bell pintu Mary Jo Buttafuoco. Apabila dia membukanya, dia menemui Amy Fisher di luar. Amy terus menembaknya di muka dan melarikan diri ke tempat kejadian.

Ajaibnya , Mary terselamat dalam peristiwa yang mengerikan itu.Dia menjadi pekak dalam satu telinga dan sebahagiannya mukanya telah lumpuh dan rosak

Nasib baik, penerangannya tentang Amy Fisher membantu polis mengenal pasti dan menangkapnya. Walaupun kejadian traumatik dan perselisihan suaminya yang memusnahkan, Mary Jo tetap setia kepada Joey selama beberapa tahun, biarpun mereka akhirnya bercerai pada tahun 2003.

Dengan peluru masih di dalam otaknya dan dengan wajah sebelah kanan lumpuh, Mary Jo telah kehilangan keupayaannya untuk tersenyum.

Keberaniannya sudah merudum dan selama bertahun-tahun dia ngeri melihat dirinya di cermin.

Bukan sahaja wajahnya sentiasa mengingatkannya tentang percubaan pembunuhan itu, ia juga membuatnya berasa sudah tidak menarik.

Tetapi Mary Jo yang sekarang erusia 62 tahun telah menjalani transformasi hebat, di dalam dan di luar.

Pakar bedah yang hebat Dr. Babak Azizzadeh melakukan pembedahan revolusioner kepada wanita yang berani dan kuat semangat ini untuk memulihkan kembali saraf di wajahnya dan memberi senyuman kepadanya kembali.

Tonton video di bawah untuk melihat bagaimana Mary Jo Buttafuoco kelihatan seperti hari ini.

Sila kongsikan cerita ini dengan rakan-rakan anda di Facebook jika anda pun terpesona dan kagum oleh keberanian wanita ini juga!

 

Hikayat Dunia
“Handsomenya Macam Daddy Dia” – Walaupun Baru Berusia 7 Tahun, Ramai Puji Anak Lelaki Eizlan Yusof Kacak Macam Bapanya.

Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof sememangnya diketahui mempunyai wajah tampan meskipun usianya kini sudah mencecah 46 tahun. Sejak dari tahun 1990-an, ramai yang kagum dan juga memuji kekacakan aktor ini. Tak keterlaluan juga jika dikatakan makin lama makin berseri wajah Eizlan Yusof. Dalam pada itu, ramai yang tidak tahu Eizlan …

Hikayat Dunia
Inilah Sebab Sebenar Mengapa Eira Syazira Sekeluarga Mengambil Keputusan Berpindah Ke Jakarta..

Diam-diam ubi berisi, begitulah yang boleh diibaratkan aktiviti pelakon Eira Syazira. Menerusi penjelasannya baru-baru ini dalam sidang media, dia akan menetap di Jakarta bagi melebarkan lagi sayap di sana. Malah perkara tersebut turut mendapat sokongan suaminya, Azad Jasmin. “Biarpun suami dan anak-anak ikut serta, tetapi meninggalkan keluarga dan tanah air …

Hikayat Dunia
Kenapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee butakan watak ‘Kassim Selamat’? Rupanya ini sebab yang mengejutkan..!!

Hari ini genap usia 89 tahun hari kelahiran Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang terus dikenang dalam memberi sumbangan besar pada industri seni nusantara. Sama ada filem mahupun muzik, jasa P. Ramlee memang tidak perlu dipersoalkan. Malah, karyanya terus bersifat malar segar sehingga merentasi pelbagai generasi. Bagi peminat …

%d bloggers like this: