Wanita ini telah ditembak di muka oleh perempuan simpanan suaminya sendiri – 25 tahun kemudian, lihatlah perubahannya!

Hikayat Dunia

Pada 19 Mei 1992, Mary Jo Buttafuoco telah ditembak di muka oleh Amy Fisher yang berusia 17 tahun, yang menjalani hubungan sulit dengan suami Mary Jo, Joey Buttafuoco.

Tragedi ini mencipta tajuk utama di seluruh dunia – mungkin kerana percubaan bunuh itu hampir disamakan dengan sesuatu yang mungkin anda hanya boleh lihat dalam filem Hollywood.

Amy Fisher bertemu ahli perniagaan Joey Buttafuoco buat kali pertama apabila ibu bapanya membawa kereta mereka untuk dibaiki di bengkel Long Island, Amerika Syarikat.

Pasangan itu kemudian mula bercinta, tetapi setahun kemudian Joey mengakhiri hubungan itu.

Beberapa lama kemudian, seseorang menekan bell pintu Mary Jo Buttafuoco. Apabila dia membukanya, dia menemui Amy Fisher di luar. Amy terus menembaknya di muka dan melarikan diri ke tempat kejadian.

Ajaibnya , Mary terselamat dalam peristiwa yang mengerikan itu.Dia menjadi pekak dalam satu telinga dan sebahagiannya mukanya telah lumpuh dan rosak

Nasib baik, penerangannya tentang Amy Fisher membantu polis mengenal pasti dan menangkapnya. Walaupun kejadian traumatik dan perselisihan suaminya yang memusnahkan, Mary Jo tetap setia kepada Joey selama beberapa tahun, biarpun mereka akhirnya bercerai pada tahun 2003.

Dengan peluru masih di dalam otaknya dan dengan wajah sebelah kanan lumpuh, Mary Jo telah kehilangan keupayaannya untuk tersenyum.

Keberaniannya sudah merudum dan selama bertahun-tahun dia ngeri melihat dirinya di cermin.

Bukan sahaja wajahnya sentiasa mengingatkannya tentang percubaan pembunuhan itu, ia juga membuatnya berasa sudah tidak menarik.

Tetapi Mary Jo yang sekarang erusia 62 tahun telah menjalani transformasi hebat, di dalam dan di luar.

Pakar bedah yang hebat Dr. Babak Azizzadeh melakukan pembedahan revolusioner kepada wanita yang berani dan kuat semangat ini untuk memulihkan kembali saraf di wajahnya dan memberi senyuman kepadanya kembali.

Tonton video di bawah untuk melihat bagaimana Mary Jo Buttafuoco kelihatan seperti hari ini.

Sila kongsikan cerita ini dengan rakan-rakan anda di Facebook jika anda pun terpesona dan kagum oleh keberanian wanita ini juga!

 

budak hampir kemalangan
Hikayat Dunia
Seorang Ibu Tidak Sedar Anaknya Tercampak KELUAR..

Kecuaian pasangan suami isteri yang tidak menyedari bayi mereka tercampak keluar dari kereta mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial, lapor Daily Mail. Dalam kejadian yang berlaku pada 20 April lalu di Changzhou, wilayah Jiangsu juga dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Bayi berusia 10 bulan yang diletakkan di car seat …

Hikayat Dunia
Rahsia Turun 16KG Sebulan, Gadis Ini Elak Ambil 2 Makanan Saja..!

Turun berat badan 16kg dalam masa satu bulan? Nampak macam mustahil tapi inilah yang dilakukan oleh gadis bernama Nur Shaerah Abdul Karim. Tidak sanggup lagi melihat diri yang rendah tapi gempal dia nekad membuat perubahan. Semoga perkongsian ini jadi Inspirasi untuk anda yang dalam usaha menguruskan badan. Hai girls. Hari …

Hikayat Dunia
Ramai Tidak Akan Percaya Dengan Apa Yang Dilihat, Inilah Pemandu Yang Mempunyai Skill Tahap Dewa..!

Wow.. wow..!! Hebat betul lar brader nie dapat buat cam ni. Tidak takut jatuh ker?Sedikit info mengenai pemandu lori: Pemandu lori merupakan mereka yang menyediakan perkhidmatan penting kepada masyarakat perindustrian dengan mengangkut barangan siap dan bahan mentah ke atas tanah, biasanya ke dan dari pusat pengilangan, pusat runcit dan pengedaran. …

%d bloggers like this: